Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Erdoğan karşısında İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın kazanma ihtimali olduğunu ima ederek “Asıl sorunun kendi saflarımızda olduğunu görmedim. Kazanacak 2 ismin adaylığını sağlayamadım. Özür diliyorum.” İfadelerini takdirler karşıladı.

Haber: Aslı Akış

2023 Genel Seçimleri geride kalsa da siyaset gündeminde tazeliğini koruyor. Muhalefet kanadında seçim tartışmaları ve seçime yönelik açıklamalar devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de seçimlerin ardından sadece parti kurultayında konuşmuştu yeniden sessizliğini bozdu. Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında isim vermeden, seçimde sadece iktidarla değil bu seçimin kaybedilmesi için çalışanlarla da mücadele ettiklerinin altını çizdi. Açıklamalarında “Türkçülüğe ve Atatürkçülüğe” vurgu yaptı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bu açıklamalarını dikkatle dinlediğini belirterek sosyal medya hesabı twitter’dan destekleyici ifadelere yer verdi.

“BÖLÜCÜLERE, İLKESİZLERE KAPIYI KAPATMASI ÇOK DOĞRUYDU”

Özcan, her fırsatta ablam dediği Meral Akşener’in sözlerinin irdelenmesi gerektiğine de işarete ederek; “Sn Akşener’in konuşması çok dikkatli irdelenmeli..Seçim başarısızlığından dolayı özür dileyen tek lider oldu…Türkçülüğe ve Atatürkçülüğe vurgu yapması da çok anlamlıydı.. Bölücülere, ilkesizlere kapıyı kapatması çok doğruydu…Yani ben çok beğendim konuşmasını” dedi.

Belli ki Akşener’in açıklaması sonrasında siyasi kulisler hareketlenecek.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ