(HABER MERKEZİ)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP Parti Meclisi üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in seçim sonuçlarına ilişkin eleştirilerine “Erdoğan’ın seçimi kazanacaklarını görmüşler bu aslında bir itiraf ve seslerini çıkarmamışlar. Bu vahamet, ihanet başka bir şey değil. 14 Mayıs'ta örgütlerden sağlıklı veri gelmemiş. Sen yıllardır örgütlerini eğitememişsin ki... “ ifadeleri ile tepki gösterdi.

Gazeteci Nedim Şener, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP 26. Dönem Milletvekili Dr. Dursun Çiçek, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, Devlet eski Bakanı Dr. Masum Türker, Başak Şengül ile Doğru Yorum programına konuk oldu.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi ve eski Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel'in “Ocakta partinin yaptırdığı anketlerde seçim sonuçlarının başa baş olduğuyla ilgili birçok sonuç vardı. Ama parti genel merkezi birçok sorgulamaya rağmen bunları görmezden geldi” sözleri programda masaya yatırıldı.

“BU VAHAMET, İHANET BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL”

Özcan "Onursal Adıgüzel bu seçimde alınan mağlubiyetin en önemli sorumlularından bir tanesidir. Dolayısıyla Onursal Adıgüzel’in şimdi yaptığı itirafların hiçbir önemi kıymeti yoktur. Sayın Adıgüzel seçimden bu yana ilk kez konuşuyor. Madem yılardır bilişimden sorumlusun, seçim sistemini kuruyorsun, hatta yapılan anketleri görüyorsun ve ‘Seçim sonuçlarıyla doğru orantılı’ diyorsun. Erdoğan’ın seçimi kazanacaklarını görmüşler bu aslında bir itiraf ve seslerini çıkarmamışlar. Bu vahamet, ihanet başka bir şey değil. 14 Mayıs'ta örgütlerden sağlıklı veri gelmemiş. Sen yıllardır örgütlerini eğitememişsin ki... Kimi suçluyorsun? Sen bir sistem getirmişsin, şifreler vermişsin. Onların kullanılmadığını gördük. CHP örgütlerinin ne kadar hantal bir yapısı olduğunu zaten biliyor olman lazım. Birçok şehirden sağlıklı sonuç alamıyorsun. Bu her seçimde başımıza geldi. Özeleştiri yapılmamış. 2018'de özeleştiri yapıldı mı?" şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ