(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Adayı Muhammed Emin Demirkol’un, Sağlık İl Müdürlüğü döneminde sığınmacılara hastanelerde öncelik verdirdiğini iddia etti. Özcan, “Bolu’yu tekrar, sığınmacı cenneti yaparsınız siz” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediyesinde basın toplantısı gerçekleştirdi. Özcan, toplantıda AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’u eleştirdi.  Demirkol’un, sığınmacı sayısının azaltılması için çalışacakları yönündeki açıklamalarını samimi bulmadığını ifade etti.

“MAALESEF BU BÖYLE BİR ZİHNİYETTE BİR ADAM”

Demirkol’un, İl Sağlık Müdürlüğü döneminde sığınmacılara öncelik verdiğini iddia eden Özcan, “AK Parti’nin adayı zaten bu konuda sabıkalı bir adam. Özel sabıkası var. Bu arkadaş daha önce başhekimlik yaptı mı, yaptı? Yıllardır il sağlık müdürü değil miydi, sağlık müdürüydü… Peki, hastanelere şu talimatı verdi mi, vermedi mi? ‘Yabancı uyruklular yani mültecilere muayene konusunda öncelik vereceksiniz.’  Maalesef bu böyle bir zihniyette bir adam… Bunları söyleyen, şimdiye kadar sustum ama artık saçmalamaya başlayınca dur demem gerekiyordu” dedi.

“İNSANLIĞA DA SIĞMAZ, BOLULU OLMAYA DA”

İddiası üzerinden Demirkol’a tepki gösteren Başkan Özcan, “Sorun bakalım, yabancı uyruklulara öncelik vereceksiniz muayenede demiş mi dememiş mi? Böyle bir talimat vermiş mi vermemiş mi? Sen ne kadar utanmaz bir adamsın. Benim Çıkınlarlı 80 yaşındaki teyzem orada bekleyecek, sen 20 yaşındaki Suriyeliye öncelik vereceksin. Bu insanlığa da sığmaz, Bolulu olmaya da sığmaz” ifadelerini kullandı.

“DOLDURURSUNUZ BURAYI”

Özcan, Demirkol’un seçilmesi durumunda sığınmacı sayısının artacağını ifade ederek, “Şimdi bir de utanmadan çıkıp, Bolu’ya belediye başkan adayı olmuşsun, başkan olacağım diyorsun… Sen başkan olursan, Allah sana bu fırsatı vermez de zaten, çok büyük bir fark yiyip oturacaksın yerine, Ankara falan da hayal ettiğin görevlere gelemeyeceksin… Bolu’yu tekrar, sığınmacı cenneti yaparsınız siz. Arapça tabeladan geçilmez. Doldurursunuz burayı, Bolu’nu parasını onlara peşkeş çekmeye devam edersiniz. Sizin zihniyetiniz bu. O yüzden Allah size fırsat vermesin” diye konuştu. 

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ