Başkan Özcan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Lozan Barış Antlaşması üzerinden tepki gösterdi. Erdoğan’ın, “antlaşmanın hakkını veremedikleri için sıkıntısını biz çekiyoruz” sözlerini hatırlatan Özcan, “Başkumandansanız önce kendi topraklarımıza sahip çıkın” diye konuştu. 

HABER: EBRU BUKET EKE

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a adeta ateş püskürdü. Lozan Barış Antlaşmasının 100. yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2016 yılında antlaşamaya dair yaptığı konuşmayı sosyal medya hesabından paylaşan Özcan, Erdoğan’a  “siz belli ki tarihi TRT’de yayınlanan dizilerden öğreniyorsunuz” diyerek “Başkumandansanız önce kendi topraklarımıza sahip çıkın” mesajı verdi.

Sert bir dil kullanan Özcan, aynı zamanda Lozan’da masaya galip devlet olarak oturulduğunu hatırlatarak, “hamasi nutukları bırakın, adaları Yunan işgalinden kurtarın” dedi. 

“ANTLAŞMANIN HAKKINI VEREMEDİKLERİ İÇİN SIKINTISINI BİZ ÇEKİYORUZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2016 yılında Lozan Antlaşmasına dair şu sözlerine kullanmıştı:
“Birileri de bize Lozan’ı zafer diye yutturmaya çalıştılar. Her şey ortada. İşte şu anda Ege’yi görüyorsunuz değil mi? Şöyle bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan’da verdik. Zafer bu mu? Oralar bizimdi. Oralarda hala bizim camilerimiz, mabetlerimiz var. Ama şu anda hala Ege’de kıta sahanlığı ne olacak, havada ne olacak, denizde ne olacak bunları konuşuyoruz. Hala bunu mücadelesini veriyoruz. Niye? İşte, o antlaşmada masaya oturanlar sebebiyle… O masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını veremediler. Veremedikleri için şimdi onun sıkıntısını biz yaşıyoruz.”

“LOZAN KAHRAMANLARINA DİL UZATMAYIN”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerini paylaşım yaparak hatırlatan Başkan Özcan, “Sayın Cumhurbaşkanı, maalesef tarih bilginiz yok!!! Malazgirt Savaşı’nda top daha icat edilmemişti. Lozan’da ise masaya biz galip devlet olarak oturmuştuk. Burnumuzun dibindeki adalar Lozan ile Yunanistan’a bırakılmadı. Basiretsiz hükümetleriniz sebebiyle 2004 yılından bu yana Yunanlar tarafından göz göre göre işgal edildi. O adaların çoğu, İzmir, Aydın ve Muğla mülki hudutlarında görünüyor. Öyle lafla peynir gemisi yürümüyor. Başkumandansanız önce kendi topraklarımıza sahip çıkın!!!  Lozan Kahramanlarına da dil uzatmayın. Siz belli ki tarihi TRT’de yayınlanan dizilerden öğreniyorsunuz. Hamasi nutukları bırakın, adaları Yunan işgalinden kurtarın.” İfadelerini kullandı.

Editör: Ebru Buket EKE