Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkçe ve Arapça “vatanınızdan kaçıp ülkemize sığındınız ama artık yeter! Geldiğiniz gibi gidin hemen!” yazılı pankart astırdı.

Haber: Aslı Akış

Sığınmacılar konusunda sık sık yaptığı çıkışlarda Türkiye’de gündem yaratan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yine tartışılacak bir adım attı.

Sığınmacılara karşı sert tutumu ile bilinen başkan Özcan, ülkelerindeki savaş bitmesine rağmen bir türlü geri dönmeyen yabancı uyruklu vatandaşlara bir kez daha uyardı.

Bolu Belediyesi binasına Tanju Özcan’ın isminin yazılı olduğu, Türkçe ve Arapça yazılı; “Vatanınızdan kaçıp ülkemize sığındınız.11 yıldır sizi misafir ettik. Ama artık yeter! Huzurumuzu geri istiyoruz. Geldiğiniz gibi gidin. Hemen!” ifadelerinin yer aldığı pankart astırdı.

Bolu Belediyesi binasında pankartı gören vatandaşlar ellerinde cep telefonlarıyla hem görüntü kaydetti hem fotoğraf çekti.

Başkan Özcan’ın sığınmacılarla ilgili pankartını destekleyenler de oldu sığınmacılar konusundaki söylemlerini eleştirenlerde.

BİLBOARDLARA MÜLTECİLERİ HEDEF ALAN İLANLAR DA ASTIRMIŞTI

Mültecilere su ve nikah işlemleriyle ilgili ücret artışı ile gündeme gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, daha önce de “Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize" başlığı altında “Geçici sığınmacılara sesleniyorum; 11 yıl önce ülkemize misafir olarak geldiğinizi söylediniz. Türk milleti de kıt kaynakları ile yılardır size sahip çıkıyor. Artık bu misafirlik fazla uzadı. Ülkemizdeki ekonomik buhranı görüyorsunuz. Gençlerimiz işsiz, aileler açlık sınırının altında yaşıyor. Bu şartlarda artık sizinle paylaşacak ekmeğimiz ve suyumuz kalmadı. Geldiğiniz gibi gitme zamanınız geldi. Artık istenmiyorsunuz, dönün ülkenize” şeklinde afişleri billboardlara astırmıştı.

WhatsApp Image 2023-05-25 at 14.27.57

Editör: Servet GÖKÇEK