Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasına “Geldiğiniz gibi hemen gidin!” pankartı astı. Pankartın akşam saatlerinde AK Parti’nin şikayeti üzerine kaldırıldığını söyledi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentin en işlek noktası olan İzzet Baysal Caddesi’ndeki belediye binasına dev pankart astırdı.

Demokrasi Meydanı’ndaki belediye binasının ön cephesine asılan Türkçe ve Arapça yazılı pankartta, “Vatanınızdan kaçıp ülkemize sığındınız. 11 yıldır sizi misafir ettik ama artık yeter. Huzurumuzu geri istiyoruz. Geldiğiniz gibi gidin hemen” ifadeleri yer aldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda 'sığınmacılar gitsin' diyerek “28 Mayıs’ta yapılacak ‘SIĞINMACILAR GİTSİN Mİ? / KALSIN MI? referandumunda benim kararım net. Halkımıza da duyurdum. Bu çağrım sadece Bolu’ya değil Tüm Türkiye’ye gelsin.” paylaşımı yaptı.

PANKART KALDIRILDI

Akşam saatlerinde pankart ile ilgili şikayet geldi bunun üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda pankartın kaldırıldığını duyurdu Başkan Özcan.

“Gİ-DE-CEK-LER. NOKTA!"

Özcan pankartın  kaldırmasını ise; “Belediye binamıza sığınmacılara hitaben Türkçe ve Arapça olarak astığımız; ‘Vatanınızdan kaçıp ülkemize sığındınız. 11 yıldır sizi misafir ettik. Ama artık yeter!!! Huzurumuzu geri istiyoruz. Geldiğiniz gibi gidin. HEMEN!' yazılı pankartımız AKP’nin şikayeti üzerine kaldırılmıştır. İşte Türkiye görsün, kim sığınmacı sevici kim gerçek vatansever. Bu Arap sevicilere alın evinizde besleyin diyoruz bunlar gariban Türk Halkı’nın vergileri ile besliyorlar.

Kardeşim yeter artık…Gİ-DE-CEK-LER. NOKTA!" İfadeleri ile duyurdu.

Editör: Servet GÖKÇEK