İl Özel İdaresi 300 Ton/Saat Kapasiteli hammadde besleme tesisi, 250 Ton/Saat Kırma ve Eleme Tesisi ve 160 Ton/Saat Kapasiteli Asfalt Plenti ile köy yollarını daha konforlu hale getirecek.

 İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, yatırım planlaması doğrultusunda devreye alınan Asfalt Plenti Tesisi’nin ihalesinin tamamlandığını ve yakın bir zamanda üretime başlayacağını belirtti.

Özel Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi üyeleri tarafından Bolu’da İl Özel İdaresine ait bir sıcak asfalt plent tesisi kurulma kararı verildi. Köy yollarının kaliteli olması ulaşım yatırımlarının hızlı ve daha ekonomik olması yönünde girişimlerde bulunuldu.

Çevre kriterleri ve enerji verimliliği prensipleri ile özel idarenin ihtiyaçlarına göre teknik şartname ve ihale dosyası oluşturuldu.  Teknik heyet tarafından, işletme maliyetlerini düşürecek önlemler ile üretimin kaliteli ve sürekliliği sağlanacak şekilde tesislerin planlaması yapıldı.

Geçtiğimiz aylarda gündeme getirilen ve ihalesi tamamlanan modern, güvenli ve verimli Asfalt Plent Tesisi sayesinde ilimize hayırlı hizmetler verilecek.

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Asfalt Plent tesisinin 300 ton saat kapasiteli hammadde besleyeceğine işaret ederek;  “Ocaktan alacağımız hammaddelerin 300 tonunu 1 saat içerisinde işleyecek. İrisini, incesini ayıracak, kıracak ve bir madde besleme bölümü var. Sonrasında 250 ton kırma ve eleme bölümü var. Hammadde gelecek, işlenecek, kırılacak, tekrar sıcak asfalt plent tesisi bölümüne geçerek orada da 160 ton yani 1 saatte 160 ton sıcak asfalt üretme kapasitesine sahip tesisimiz olacak. İnşallah ilimize, ilçelerimize hayırlı olacak. Bolumuza daha hızlı, daha iyi hizmet noktasında, asfalt noktasında faydalı bir tesis olacağını düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Bolu’da 487 köy, 1135 mahalle ve 4500 km yol ağının çok büyük olduğunu da vurgulayan Yüceer; “Kısa süre içerisinde Bolu’nun tüm yolları sıcak asfalt olacak diye bir iddia etmiyoruz. Sıcak asfaltın maliyetleri gerçekten yüksek. İmkanlar dahilinde, grup yollarından başladık sıcak asfalt yapmaya. Merkez ilçe olarak yol noktasında evet eksiklerimiz var. Yollarda bozuk alanlarımızda var ama genel anlamda iyiyiz. 1 km sıcak asfaltın maliyeti bugünkü şartlarda yüksek. Bu yol genişliğini ve atılan sıcak asfaltın kalınlığa bağlı olmak kaydıyla altına mekanik malzemede seriyoruz.  Bunu da göz önünde bulundurarak biz imkanlar dahilinde, imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak vatandaşlarımızın gidecekleri evlerine, köylerine, mahallelerine daha konforlu bir yol ağında gitmelerini sağlamak için bütün gücümüzle, gayret ediyoruz, çalışıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK