Düzce Özel Eğitim Meslek Okulunda eğitim gören öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de okulun bahçesinde bisiklete binerek gelişimlerine katkı sağlıyorlar.

(İHA)

Düzce’de özel öğrencilerin hayatlarını idame ettirmeleri için çeşitli meslek dallarında eğitim veren Düzce Özel Eğitim Meslek Okulu farklı metotlarla öğrencilerinin gelişimlerine katkı sağlıyor. Bu çerçevede Düzce Ticaret Odası, Düzce İl Özel İdaresi, Düzce Gazeteciler Cemiyeti, Beyazay Derneği, Düzce Bisileklet Federasyonu il temsilciliğiyle işbirliği yaparak okulda eğitim alan öğrenciler bisiklete binerek hem eğlenceli vakit geçiriyorlar, hem de gelişiyorlar.

Proje çerçevesinde işbirlikçi kurumların bağışladığı bisikletleri öğrenciler beden eğitimi dersinde ve boş zamanlarında kullanabilecek.

Bisiklet bağışında bulunan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Tanju Acar, “Hocalarımız çocuklarımızın bedensel gelişimi için bisiklet binmelerinin faydalı olacağını söylüyor. Bu anlamda biz de arkadaşlarımızla destek vermek için buradayız. Elimizden geldiği kadar destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklara bisiklet getirdik, çok mutlular ve heyecanlılar” dedi.

Okul Müdürü Gamze Derdiyok ise özel çocukların spor yaparak kişisel gelişimlerini daha fazla geliştirdiğini belirterek, ”Spor çocuklarımızın da gelişimine çok faydalı. Birçok spor dalında kulübümüz var. Bisiklet de bunlardan birisi. Destekçilerimize çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız çok mutlu oldular. Hem beden eğitimi dersinde hem de spor faaliyetlerimizde gezilerimizde kullanıyoruz. Onlar da mutlu oluyorlar” ifadelerinde bulundu.

Düzce Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İslam Keleş sosyal projelerde her zaman yer almaktan mutlu olduklarını belirterek “Kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyor olmalıyız. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin sayısını arttırmadınız inanın bu bizim için çok kolay. Biz cemiyet olarak bu tarz insani projelerin her zaman yanında olacağız teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Bisiklet Federasyonu Düzce İl Temsilcisi Selim Cicü amaçlarının gönüllü olarak herkese bisiklete bindirmek olduğunu işaret ederek “Onların engellerine biz takılmamanız gerekiyor. Aslında biz engel olmadıkça onlar zaten engelleri kaldırmış durumdalar. O yüzden engelleri aşmak için hareket, hareket için bisiklet diyoruz ve herkesi bisiklet sürmeye davet ediyoruz” dedi.

Bisiklete uzun zamandır bindiğini söyleyen özel öğrenci ise bisiklete bindiğinde büyük keyif aldığını söyledi.

Etkinliğe katılanlar özel çocuklarla birlikte bisiklete bindi. Bisiklet sürmekte zorlanan çocuklar ise tandem (ikili) binerek güzel bir gün geçirdiler.