Cumhuriyet Halk Partisi Bolu milletvekili aday adaylığını duyuran Özer Özcan, Bolu’nun doğa ve turizm konusunda sıkıntıları olduğunu ifade etti.

Haber: Oğuzhan EKE

Genel seçim tarihinin belli olmasıyla beraber, siyasi partilerde yeni milletvekili aday adaylarının isimleri belli oluyor. Özer Özcan da Cumhuriyet Halk Partisi’nde düzenlediği basın toplantısı ile CHP Bolu milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

“MEMLEKETİMİZİN İHTİYAÇLARINA YÖNELİK YAPI SERGİLEMEYE ÇALIŞACAĞIZ”

Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Bolu için çalışanını aktaran Özcan,  “Bolumuz için bizim görevlerimiz olacak. İçinde bulunduğum hal, ‘Gittiğin zaman ne yaparsını’ izah etmemi gerektiriyor. Orda, Bolu’muz için söz sahibi olabilen, çay sıra gidip yol sıra gelen değil, orada iz bırakabilen, icabında memleketimizin ihtiyaçlarına yönelik davranışlarına girebilen bir yapı sergilemeye çalışacağız” dedi.

“ÇEVRECİLİK KONUSUNDA BÜYÜK SIKINTI VAR”

Doğa ve çere konusunda sorunlar yaşandığını aktaran Özcan, “Bolu’muzda çevrecilik konusunda büyük sıkıntı var. Gerede’den bir kayıt geldi. Su kirlenmesi neticesinde bütün köylerde hayatın, yaşamın tehlikeye girdiğini anlattılar. Bunun dışında yine doğa konusunda Kıbrıscık’da orman talanı… Maden yapımı, çıkması daha belli değilken ihalesi başladı. Turizm alanlarını kapışmak için 3 önceki Vali sanki, İngiliz valisiymiş gibi paftaları açtı” ifadelerini kullandı.

“BOLU HALKININ YARARLANACAĞI ŞEKİLDE TESİSLER KURULMALI”

Turizm konusunda Bolu’da yeni tesisler yapılması gerektiğinin de altını çizen Özcan, “Bolu zaten güzel, tarım, turizm yeri. Buradaki hayvancılığı kurallarına uygun, seviye ve türde tutarak turizme yatırım yaparken, turizmden bütün Bolu halkının yararlanacağı şekilde tesisler kurulmalı. Biz zengin toprakların fukara bekçisi değiliz. Biz bir adam gidecek bir otel yapacak, erzakını dâhil İstanbul’dan halden alıp, Bolu’da Soku’da yetiştirenden almayacak, oradan işçi almayacak… Topladığı parayı götürüp gidecek yatırımlar istemiyoruz” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE