(HABER: NİLAY ÇELİK) – Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, Bolu’ya gelen öğrencilere destek olacaklarını belirterek, “Ülkü Ocakları Bolu İl Teşkilatının her zaman yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum. Ocağımızda çayımız, gönüllerimizde yeriniz hazır” dedi.

Ülkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan Özkalem, bu yıl Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’ne kayıt yaptıran öğrencilere desteklerini esirgemeyeceklerini ve yeni kayıt yaptıran öğrencilerin yanlarında olacaklarını belirtti.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanlığı olarak da öğrencilere sahip çıkacaklarının altını çizen Özkalem, “Bolu’muz 40 bine yaklaşan yükseköğretim nüfusuyla büyük bir üniversite şehridir. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, her yıl binlerce öğrencimizi mezun ederken binlercesine de kapılarını açmaktadır. Nitekim bu yıl, üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrenci sayımız 5 binin üzerindedir. Üniversiteli kardeşlerimiz bize ailelerinin emanetidir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bolu İl Başkanlığı olarak bu emanete, en güzel şekilde sahip çıkacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“ÜNİVERSİTEMİZDE ÖĞRENİM GÖREN HER KARDEŞİMİZ BİZLER İÇİN YOL ARKADAŞI”

Özkalem, üniversiteli öğrencilerle oluşturulan güçlü bağlara değinerek, “Öğrenci kardeşlerimizin her sorunu, bizim sorunumuz, her derdi bizim derdimizdir, her mutluluğu bizim mutluluğumuzdur. Bu sözlerimizin en büyük güvencesi yıllardır üniversiteli kardeşlerimizle oluşturduğumuz güçlü bağlardır. Şu an nice Bolu Ülkü Ocaklı kardeşimiz yurdumuzun dört bir yanında ülkesi ve insanı için azimle çalışmakta ve değer üretmektedir. Bu kardeşlerimiz aynı zamanda Bolu’muzun tanıtım elçileri ve gönüllüleridir. Bu nedenle üniversitemizde öğrenim gören her kardeşimiz bizler için yol arkadaşı ve kıymetli bir değerdir” açıklamasında bulundu.

“ÖĞRENCİ KARDEŞLERİMİZE ELBİRLİĞİ İLE SAHİP ÇIKALIM”

Öğrenci okutmanın çok maliyetli bir süreç olduğunu da ifade eden Özkalem, “Bu süreçte tüm Bolu halkımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Öğrenci kardeşlerimize elbirliği ile sahip çıkalım. Hepimiz öğrenci olarak ya da öğrenci ailesi ve yakını olarak üniversitede okumanın ya da öğrenci okutmanın çok maliyetli bir süreç olduğunu biliyoruz. Ayrıca yaşanan ekonomik gelişmeler neticesinde ev kiralarından market alış-verişine, temel gıdadan sosyal ve eğitim harcamalarına kadar hemen hemen her alanda büyük pahalılık içerisinde olduğumuz da bir gerçekliktir. Dolayısıyla öğrenci kardeşlerimizin barınma, yiyecek-içecek, eğitim ve sosyal yaşam konularında daha fazla yardıma ve himayeye ihtiyaç duyacağı açıktır” şeklinde konuştu.

“KARABORSACI VE FIRSATÇILARIN KARŞISINDAYIZ”

Özkalem, öğrencilerin yanında olduklarını ve fırsatçıların karşısında duracaklarının altını çizerek, “Bazen bizzat şahit olduğumuz bazen de duyumlarla bilgi sahibi olduğumuz bir konu var ki bir kesim insanımız bu durumu fırsatçılığa dönüştürerek öğrenci kardeşlerimize özellikle ev kirası ve yurt ücretleri konusunda bırakın yardımcı olmayı, beklenenin bile çok daha üzerinde ücretler talep etmektedir. Bu durum Bolu’muza, insanımızın misafirperverliğine yakışmamaktadır.  Bizler bu hususta geçmişte olduğu gibi yine öğrenci kardeşlerimizin yanında; karaborsacı ve fırsatçıların karşısındayız. İnanıyoruz ki Köroğlu’nun yiğit torunları dün nasıl yurdun dört bir yanından okumaya gelen gençlere sahip çıktıysa bugün de misafirperverliğini ve yardımseverliğini göstererek öğrenci kardeşlerimize sahip çıkacaktır.  Bu vesileyle üniversitemize yeni kayıt olan öğrencilerimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz diyor, Ülkü Ocakları Bolu İl Teşkilatının her zaman yanınızda olduğunu bilmenizi istiyorum. Ocağımızda çayımız, gönüllerimizde yeriniz hazır” açıklamasında bulundu.