Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’nın ve çevresindekilerin üniversitenin imkanlarını haksız şekilde kullandığın ileri sürerek, “Rektör, Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden hiçbir işe elini bile sürmeden ayda ortalama 70 bin TL döner almaktadır” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı’ya ilişkin Türk Sağlık Sen Bolu Şube Başkanı Furkan Özübek’ten dikkat çeken açıklama geldi. Rektör Alişarlı’nın üniversitede haksız kazanç elde ettiğini ifade eden Özübek, rektör yardımcılarının da üniversite imkânlarını kendi çıkarları için kullandığını ileri sürdü. Özübek’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI”

“Sayın rektör ve avenesinin yaptıkları artık sadece üniversiteye değil, Bolu’ya ve Bolu’nun marka değerinde zarar vermektedir. Rektörlük bahar şenliklerini iptal ederek üniversite öğrencilerini hayal kırıklığına uğrattığı gibi Bolulu esnafımızın da bir gelir kapısına şu günlerde ket vurmuştur. Her şeyi iptal etmeyi marifet sanan rektör bey mezuniyet törenlerini de iptal ederek öğrenci ailelerinin Bolu’ya gelmesine, Bolu’yu görmesine ve Bolu ile ilgili güzel bir izlenim edinmelerine engel olmuş, tören yapmayan ailelerden böylesine bir mutlu günü esirgeyen bir kuruma sahip olan il olarak hafızalarına kazımıştır. Bu iptalle Bolulu esnafa verdiği zararı hesaba bile katmıyorum.”

“BOLU ESNAFI YERİNE ZONGULDAK FİRMALARINI TERCİH EDEN REKTÖR EFENDİ”

“Bunların yanı sıra üniversitenin sosyal alanları ve hizmetlerini de mümkün olduğunca kısan ve kapatan rektör adeta kendine burada özer bir alan inşa etmiştir. Güzide üniversitemiz herkese yasak her şeyin iptal olduğu rektör ve avenesinin kendi aralarında takıldığı bir kurum haline getirilmiştir.

Öyle ki üniversiteye malzeme alırken Bolu esnafı yerine Zonguldak firmalarını tercih eden rektör efendi Bolu ve Bolululara adeta düşman gibi davranmaktadır. Bolu’da sadece kendi adamları için her şeyi yapan bir ekip olarak tarihe geçen Rektör ve aveneleri şoför alımında bile kendilerinden olanı almak için türlü türlü işlere kalkışmışlardır.”

“KENDİLERİNDEN OLANLARA ÖZEL İLTİMAS GEÇEN VE İHYA EDEN BİR ANLAYIŞ”

“Alımda daha önceki alımlarda da genel şart olan 35 yaş sınırı bu alımda kaldırılmış 42 yaş sınırı getirilmiş ve yazı işleri müdürünün kardeşi için uygun şartlar oluşturularak işe başlatılmıştır.

Profesör kadrosunun verilmesinden şoför alımına kadar tamamında kendilerinden olanlara özel iltimas geçen ve onların ihya eden bir anlayışla Bolu karşı karşıyadır. Bizden olsun da nasıl olursa olsun. Hak eden onlarca akademisyen kadro beklesin biz kendi avenemize bunları keyfimize göre dağıtalım anlayışı temel düşünceleridir. Üniversiteye verdikleri onca zararın yanı sıra üniversitenin tüm imkânlarını kendileri içinde fütursuzca kullanmaları başka bir rezilliktir.

“BURAYI DA KAZANÇ KAPISINA ÇEVİRMİŞLERDİR”

“Rektör, Tıp Fakültesi Hastanesi döner sermayesinden hiçbir işe elini bile sürmeden ayda ortalama 70 bin TL döner almaktadır. Bu para orada görev yapan tüm çalışanların hakkıdır ama ne yazık ki mevzuatı kendilerine göre değerlendirip burayı da kazanç kapısına çevirmişlerdir. 2 Rektör yardımcısı da lojmanları bir türlü bırakmamakta 500 TL gibi bir kira verip keyiflerine bakmaktadırlar. Maaşının yarısını kiraya veren çalışanlarda yıllarca lojman beklemektedirler. Üniversiteden tüm kaynaklarını sömürmekte mahir olan bu ekip için yüzlerce kişinin hakkının yenmesi gayet doğaldır. 

“HAK HAKLININ DEĞİL ONLARIN YANINDA OLANLARINDIR”

“Bolulu iş için beklesin veya üniversiteye yıllarını veren hocalar dirsek çürütsün önemli değildir. Hak haklının değil onların yanında olanlarındır. Çünkü onların dünyaya bakışı böyledir. Ahiret inançları ve Allah korkuları var mıdır onu da Bolu halkının takdirine bırakıyoruz. Kısacası sadece üniversiteye değil, tüm Bolu’ya ve Bolululara zarar veren bu anlayış tez elden üniversiteden uzaklaştırılmalıdır. Bolu Abant izzet Baysal üniversitesi yeniden eski marka değerine kavuşturulmalı, kendisini mahvetmeye ant içmiş kişilerin elinden kurtarılmalıdır. Burada Tüm Bolu’ya Bolu’nun tüm bürokratları ve seçilmişlerine YÖK’e ve Ankara’ya çağrıda bulunuyoruz. Üniversitemiz yok oluyor. Sahip çıkın. Bu kötü gidişine, çiftlik haline dönüştürülmesine ‘Dur’ deyin. Biz haksızlıkları, yapılanları kamuoyuna anlatmaya, Ankara başta olmak üzere tüm yetkili kurum ve kuruluşlara iletmeye devam edeceğiz. Doğru bildiğimiz yoldan şaşmayacak ne üniversitede görevli tüm çalışanların ne de Bolu Halkının hakkını hukukunu kimseye yedirmeyeceğiz.”

Editör: Oğuzhan EKE