Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş Yıldönümü münasebetiyle Anıt Parkta tören düzenlendi. Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan Bolu’ya yeni kurulan Yunus ekipleri hakkında bilgi verdi. Törenin ardından polis araçları kortej geçişi yaptı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 173’üncü Kuruluş Yıldönümü sebebi ile tören düzenlendi. Anıt Parkta düzenlenen törene Bolu Vali Yardımcıları Ahmet Atılkan ve Mustafa Özsoy, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Bolu Cumhuriyet Savcısı Önder Yaman ve emniyet mensupları katıldı.

Atatürk Anıtının önüne çelenk konulmasıyla başlayan törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam edildi. Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan Bolu’da yeni kurulan yunus ekipleri hakkında bilgi verdi.

İl Emniyet Müdürü Erdoğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi, “1845 yılında kurulan Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluşu yıl dönümünü kutlamanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Teşkilatımız toplumun birlik, düzen, huzur ve güvenliğini sağlamak, kanun hakimiyeti ile devlet otoritesini devam ettirmek gibi birçok önemli ve hayati görev üstlenmiştir. Türk Polisi Atatürk İlke Ve İnkılaplarına bağlı, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmektedir. Teknolojinin her türlü gelişimini yakalayarak hukuk kuralları içerisinde hareket eden, anayasa sistemimizin inançlı ve kararlı koruyucusudur. Bu sebepledir ki teşkilatımız 173.yılına girerken milletimizin desteği ve güveniyle dünyadaki saygın ve başarılı yerini almanın haklı gururunu en iyi şekilde taşımaktadır. Bugüne kadar yaptığımız ve bundan sonra yapacağımız tüm çalışmalarla görev yapmaktan gurur duyduğumuz Bolumuza ve Bolu halkına en iyi hizmeti vermeyi hedeflemiş bulunmaktayız. Bu amaçla sokak hâkimiyetinin daha iyi sağlanması, suçların işlenmeden önce önlenmesi, suç sonrasında ise soruşturmanın daha sağlıklı sürdürülmesi için asayiş şube müdürlüğümüze bağlı motosikletli yunus ekipleri kuruluşu yapılmış, 4 adet motosiklet ve 2 adet arazi aracıyla birlikte 8 personelimiz göreve başlatılmıştır. Ayrıca ek hizmet binamız ile Bahçelievler İzzet Baysal Polis Merkezi Amirliği binamız tadilattan geçirilerek tefrişatı yenilenmiştir. Bizlerden desteğini ve güvenini esirgemeyen başta sayın Valimize, Adliye teşkilatına, Basın mensuplarına, tüm kamu kurum ve kuruluşları ile fedakar Bolu halkına şahsım ve teşkilatım adına şükranlarımı arz ederim.”

“Sevgili meslektaşlarım teşkilatımızın bu seviyeye gelmesinde en büyük pay sahibi sizler ve değerli ailelerinizdir. Gerektiğinde canınız pahasına da olsa zalime merhamet etmek mazluma zulmetmektir anlayışı ile suç ve suçluyla olan mücadelemizdeki fedakârca ve başarılı çalışmalarınızdan dolayı sizlere ve büyük bir özveri gösteren ailelerinize teşekkür ediyorum. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Türk Polis Teşkilatının 173. Kuruluş yıl dönümünde, devletimizin ve milletimizin bekası için canlarını çekinmeden feda eden, kanlarıyla bayrağımızı bayrak, canlarıyla da bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazi ve görev maluller ile emeklerimizi minnetle anarken halen görevi başında bulunan tüm meslektaşlarıma ve fedakâr aileleri ile törenimize katılarak bizlere onur veren siz değerli misafirlerimize şükranlarımı sunuyor saygıyla selamlıyorum.”

İl Emniyet Müdürü Erdoğan’ın konuşmasının ardından düzenlenen program polis araçlarının kortej geçişi ile son buldu.

Editör: TE Bilisim