Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’ de seçim takviminin açıklanmasının ardından Milletvekili aday adaylığı başvuruları hareketlilik kazandı. İlimizin tanına isimlerinden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Dündar Yener, 14 Mayıs seçimlerinde MHP’den Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı.

14 Mayıs Genel seçimleri öncesi ilimizde en dikkat çeken siyasi partilerin başında gelen MHP’de Milletvekili aday adaylığı başvuruları hareketlenmeye başlandı.

İlimizde ülkücü camianın tanınan isimlerinden olan Prof. Dr. Dündar Yener, MHP Milletvekili aday adaylığını açıkladı.

ARTIK SİYASETTE OLACAK

Prof. Dr. Dündar Milletvekili aday adaylığı başvurusunun ardından yaptığı açıklamada; ‘Türkiye Cumhuriyetinin 2’inci yüzyılında 14 Mayıs seçimlerinin, Türk milleti adına ehemmiyetini gayet iyi biliyoruz. Bu yolda ülkemizin ülkücü harekete ve MHP’ye ihtiyaç duyarken, bizlerinde sorumluluk alarak, büyük Türk devletine ve Türk milletine olan borcumuzu ödememiz gerektiğine inanıyorum. Beni okutan, yetiştiren, bilim insanı yapan bu topraklara, hizmet edebilmenin heyecanıyla bu yola çıkıyorum. İlerleyen günlerde geniş kapsamlı bir açıklamayla Bolulu hemşerilerimizin karşına çıkacağım. Rabbim devletimizin ve milletimiz yar ve yardımcısı olsun” ifadelerine yer verdi.   

Özgeçmiş

Dündar YENER (Prof. Dr., Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi)

1975 doğumlu olan Bolu MHP Milletvekili Aday adayı; 1992 Konya Gazi lisesi mezunudur. Lise yıllarında o zamanlar ismi Bizim Ocak’ta lise teşkilatlarında görevde bulunmuştur. 1997-2001 yıllarında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde Fizik Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda lisans eğitimi aldı. Bu yıllarda Konya Ülkü Ocakları’nda Eğitim masa başkanlığı, Üniversite başkanlığı başta olmak üzere birçok görevde bulunmuştur. 2001 yılında aynı üniversitede aynı anabilim dalında yüksek lisans eğitimine ve 2004 yılında doktora eğitimine devam etti. 2001-2010 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Anabilim Dalı’nda araştırma görevlisi olarak çalıştı. O yıllarda da Türk Eğitim Sen’e üye olmuştur. 2011-2015 yıllarında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı’na yardımcı doçent olarak atandı. Bolu’ya atandığı yıl Bilim şenlikleri, astronomi projeleri hazırlayarak şehrin bilimi sevmesi adına birçok çalışmalara yapmıştır. 2015 yılında doçent unvanını 2020 yılında ise profesör unvanını alarak aynı üniversitede aynı anabilim dalında öğretim üyesi olarak çalışmaya devam etmektedir. Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanlığı, Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı başkanlıklarını yürütmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında derslere girmektedir. Halen UMAY Derneği Başkanlığı’nı yürüten Sayın YENER aynı zamanda Bolu Yeşilay Şube Başkan yardımcısıdır. Daha önce Fen Eğitimi Araştırmaları Derneği’nin Yönetim kurulunda bulunmuş ve başkanlığını yapmıştır. O dönemde de Derneğin Dergisi TR dizine girmiştir. Çalışma alanları, fen/fizik eğitimi, öğretim yöntem-teknikleri, öğrenme stilleri, modeller, astronomidir. Ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş bildirileri, projeleri ve alan ile ilgili dergilerde makaleleri bulunmaktadır. Evli ve Baturalp, Göktuğ isimlerinde iki erkek evladın babasıdır.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ