MARKETLER ARTIK İNDİRİM OYUNU YAPAMAYACAK

Artık etiket oyunu son buldu. Vatandaşları sahte indirimden korumak amacıyla fiyat etiketi ve indirim kriterleri belirlendi.

HABER: ASLI AKIŞ

Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği’nde değişikliğe giderek, indirimli satışlarda ve fiyat etiketlerinde uygulanacak kriterleri düzenlemişti.

30 GÜN İÇİNDE KULLANILAN EN DÜŞÜK FİYAT ESAS ALINACAK

Raflarda yeni dönem başladı. Hayata geçen uygulamayla indirimli ürünlerin etiketinde indirimden önceki fiyat ve indirimli fiyat birlikte yazılacak. İndirimler son 30 günün en düşük fiyatı üzerinden yapılacak. Mevcutta gıda fiyatlarındaki indirim hesaplamasında indirimli fiyattan bir önceki fiyat baz alınıyordu. Yönetmelikte yapılan değişiklikle yeni uygulama 1 Mart’tan itibaren başladı.

ETİKETLER TÜRKÇE YAZILACAK

Yürürlüğe giren düzenleme kapsamında, etiket ve listelerde yer alan hususların Türkçe yazılması zorunlu hale geldi. Ambalajlı malın satış fiyatından ayrı olarak ambalajın teslimine ve iadesine ilişkin depozito bedeli varsa söz konusu bedelin tutarı da etiket ve listelerde bulunacak.

Meyve ve sebze gibi çabuk bozulabilen mallara ilişkin etiketlerde indirim miktarı veya oranı hesaplanırken, indirimli fiyattan bir önceki fiyat esas alınacak. Bu hususlara ilişkin ispat külfeti satıcı veya sağlayıcıya ait olacak.

Editör: TE Bilisim