(Haber: Aslı Akış)- Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, vatandaşların mağdur olmaması, hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla denetim faaliyetlerinin ramazanın son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince de artırılarak, etkin şekilde sürdürüleceğini bildirdi.

Ramazan Bayramı'na günler kala gerçekleştirilen denetim faaliyetlerine ilişkin Vatandaşların mağdur olmaması, hak ve menfaatlerinin korunması amacıyla, Bolu Valiliği koordinesinde Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri tarafından, Ramazan ayı boyunca sürdürülen yoğun denetim faaliyetleri Ramazan ayının son günlerinde ve Ramazan Bayramı süresince etkin bir şekilde devam ediyor.

Bu kapsamda, özellikle alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satışı yapan perakende işletmeler ve marketlerde fiyat etiketi, kasa-raf fiyatı uyumsuzluğu ve haksız fiyat artışına yönelik denetimler gerçekleştirildi.

Vatandaşların karşılaştıkları şikayetlerini "ALO175" Tüketici Hattına, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemine (HFA) veya yazılı olarak Ticaret İl Müdürlüğüne bildirebileceği ifade edildi.

İşletmelerin, mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmeme noktasında gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiğinin altı çizilerek, "Aksi halde, vatandaşlarımızı mağdur eden her türlü girişime karşı, bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Bakanlığımızca gerekli yaptırımların uygulanacağını ifade etmek isteriz." değerlendirmesinde bulunuldu.

Editör: Servet GÖKÇEK