11 Ayın Sultanı Ramazan ayında Bolu’da pide fiyatları belirlendi. Yetkililer, üretimde artan maliyetler nedeniyle pide fiyatlarının bir önceki yıla göre büyük artış gösterdiğini söyledi.

Haber: Servet Gökçek

Ramazan ayının yaklaşmasıyla, iftar sofralarının vazgeçilmezi pidenin fiyatı gündem oldu. Pide fiyatları da her şeyde olduğu zam mağduru. Geçtiğimiz yıl 4 liraya satılan 350 gram sade pide bu yıl hem küçüldü hem zamlandı. 300 gram sade pide 6 liraya, yumurtalı, susamlı pide ise 7 TL olarak satışa sunulacak.

Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Abak, 2 Nisan'da başlayacak Ramazan ayında, 300 gram ramazan pidesinin 6 liraya satılacağını söyledi.

“RAMAZAN AYI BOYUNCA FİYATLARDA DEĞİŞİKLİK OLMAYACAK”

Bolu Lokantacılar Aşçılar ve Pastacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Abak,

Fırıncılardan gelen teklifleri doğrultusunda pide fiyatlarının belirlendiğini kaydederek;  “Un, yağ gibi ürünlere yapılan zamlardan dolayı mecburi olarak ekmek ve simit fiyatlarını artırmak zorunda kaldık. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte 300 gram pidenin fiyatını 6 TL olarak belirledik. Ramazan ayı içerisinde olası zamlarda halkımızın Ramazan ayı boyunca pidesi alabilmeleri için pide fiyatlarında herhangi bir değişiklik olmayacak.” ifadelerini kullandı.

“BUĞDAY DIŞARIDAN GELDİĞİ İÇİN FİYAT YÜKSEK”

Bolu Ekmek Unlu Mamüller Sahibi Osman Yazıcı, tüm harcama kalemlerine gelen zamları örnek göstererek; “Geçen seneye göre pide fiyatlarında fazla bir fark yok. 4 TL’ydi bu sene 6 TL, bir ekmek 3 TL. iki ekmek fiyatına bir pide. Her şeye zam geliyor. Savaş, salgın var. Her şey yükseldi. Bu da zorunlu olarak yükseldi. Halk zaten bekliyordu. Sadece ne kadar olacak diyordu. Çünkü bir çuval un 350-400 TL. inşallah düşer. Şimdi buğday çıkacak, çıktımı düşer. Buğday dışarıdan geldiği için fiyat yüksek.” şeklinde konuştu.

“İNSANLAR KUYRUĞA GİRMEYE ÇEKİNİYORDU”

Geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle pide kuyrukları yaşanmadığını da anımsatan Yazıcı; “Geçen sene hastalık vardı. Saat 17’de iş yerini kapatıyorduk. Onun telaşesi vardı. Geçen sene iyi değildi. İnsanlar kuyruğa girmeye çekiniyordu. Vatandaş zorlanıyordu. Bu sene inşallah öyle bir şey olmaz.” dedi.

Editör: TE Bilisim