Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda kontrol ekipleri, tarladan/çiftlikten imalata, imalattan satışa, satıştan sofraya gıda ürünlerinin üretiminin her aşamasında kontrol ve izleme faaliyetleri kapsamında Ramazanda denetimlere ara vermeden devam ediyor.

Konu hakkında açıklama yapan Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat; "Güvenli gıda her bir vatandaşımızın hakkıdır. Bu amaçla hareket eden bakanlığımız ve taşra birimlerimiz 365 gün 7/24 esasına göre devam etmekle birlikte özellikle içerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan döneminde suiistimalleri önlemek adına yoğunlaştırılmış bir şekilde devam ediyor. Denetimlerimizde ramazan kolisi gibi kapalı ambalajda yer alan ve son tüketim tarihleri görünmeyen ürünlere önem vererek incelemekteyiz” dedi.

“SAĞLIKSIZ GIDAYA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEKTİR”

Denetimlere büyük özen gösterildiğini belirten Murat; “Bunun yanında çiftlikten/tarladan sofraya gıda güvenilirliği kapsamında birincil üretim dahil olmak üzere üretim, işleme, depolama, dağıtım, satış ve toplu tüketim gibi gıda zincirinin tüm aşamalarında, etkin kontrol ve denetim ile tüketiciye yeterli ve güvenli gıda arzını sağlamak için gayret gösteriyoruz. Denetimlerimizde sağlıksız gıdaya müsamaha gösterilmeyecektir. Bu denetimlerde, 5996 sayılı Kanun ve ilgili yönetmelikleri gereği özellikle işletmelerin uyması gereken; Asgari teknik ve hijyenik koşullar, personel hijyenine ait gereklilikler, etiketleme yönetmeliği kapsamında etiket bilgilerinin uygunluğu ve doğruluğu, ürünlerin saklama ve servis koşullarının kontrolleri yapılarak çok geniş, kapsamlı bir denetim gerçekleştirilmektedir.

Denetimlerde kanun ve ilgili yönetmelikler ile belirlenmiş olan kurallara uymayan işletmelere, ihlal edilen kuralların türüne göre, düzeltilmesi için ek süre, faaliyetten men, ürünlerin toplatılması, idari para cezası ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusu yaptırımlarından bir ya da birkaçı uygulamaktadır” şeklinde konuştu.

“İLAVE DENETİMLERLE KONTROLLERE DEVAM”

İzzet Murat, Ramazan ayı süresince ilave denetimlerin devam edeceğini belirterek; “Ramazan başladığından bu yana 7 ekibimiz sahada aktif görev alarak yaklaşık 220 denetim faaliyeti gerçekleştirmiştir. İçerisinde bulunduğumuz mübarek Ramazan ayı süresince ilave denetimlerle 7/24 kontrollerimiz devam edecektir. Vatandaşlarımız herhangi bir olumsuzlukla karşılaştıklarında İl/İlçe Müdürlüklerimize bizzat başvurabilecekleri gibi Alo 174 Gıda Hattı veya ortak hat olan 112'yi arayarak şikayetlerini bildirebileceklerini kaydeden İzzet MURAT, 7/24 vatandaşlarımıza hizmet vermek için bu hattımız açık bulunmaktadır" diye belirtti.