Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, antik stadionun turizme kazandırılamamasına ilişkin, “İnşallah bu dönemde bunları aşacağımızı düşünüyorum” dedi.

Bolu kent merkezinin göbeğinde bulunan tarihi stadion yıllardır atıl durumda bekledi. Uzun bekleyişin ardından, tarihi kalıntılarda küçük bir çalışma yapıldı. Çalışmalar sonucunda bölgedeki toprak kaldırılarak, tarihi stadion yapısının büyük bir bölümü gün yüzüne çıkarıldı. Ancak, ilerleyen süreçte, antik yapıya dair yeni bir adım atılmadı.

Uzun süredir turizme kazandırılması beklenen tarihi stadion da Müzeler Haftası kutlandı. Kutlamaya Bolu Kültür ve Turizm İl Müdürü Hakan Doğanay ve Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir de katıldı.

Özdemir, programda yaptığı konuşmasında Bolu’daki siyasi çekişmelerin, kentin tarihi yapısının ön plana çıkarılmasını engellediği belirtildi. Özdemir, “Bolu çok tarihi bir kent… Fakat böyle bir tarihi yeri ne kadar tanıtabiliyoruz? Ne kadar biliyoruz? Bunun bizim beceriksizliğimizden olduğunu düşünüyorum, bir Bolulu olarak” dedi.

Yeni dönemde siyasi çekişmenin çözüleceğini ifade eden Özdemir, “Siyasi kavgalarımıza kurban gidiyor burası. Burası siyasi çekişmelere kurban olmamalıdır. İnşallah bu dönemde bir ılımlı hava var Türkiye’de. Bu ılımlı hava Bolu’ya da yansır” ifadelerini kullandı.

Özdemir, konunun üzerine düşülmesi gerektiğini aktararak, “Birilerinin dert edinmesi gerekiyor bunların turizme kazandırılması için. İnşallah bu dönemde bunları aşacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Muhabir: SERVET GÖKÇEK