(Haber: Huri Afacan) - Bolu Belediye Başkan Aday Adayı Reşat Özcan, AK Parti'den neden aday olduğunu ve seçilmesi halinde neler yapacağını özetledi. Özcan; “Bolu’nun ihtiyacı olan şey şehircilik ile yerel yönetimdir. İnsani ve sosyal belediyecilik AK Parti’nin belediyecilik umdelerinin başında gelir. Bu noktalarda çok katkı sağlayacağımı aynı zamanda merkezi hükümetteki tecrübelerimi ve iletişim bağlarımın Bolu için çok iyi kanalize edileceğini düşünüyorum” dedi.

Reşat Özcan, “Neden adaylık yoluna çıktım? Çünkü ben bir Boluluyum ifadeleri ile Bolu’nun şehircilik ve yerel yönetim anlamında daha iyi yerlere taşıyabileceğini buna katkı sağlayacak olanın ise kendi bilgi, birilim ve tecrübeleri ile gerçekleşeceğinin altını çizdi.

“BOLU’NUN YERLİSİYİM”

Kısa bir özgeçmiş ile kendi görevleri hakkında bilgilendirmede bulunan Reşat Özcan;“Bolunun yerlisiyim ve uzun yıllardır da Bolu’dayım. Babam çömlekçiler köyünden, annem ise Narven’in olduğu Çamyayla köyünden. Biz tabi ki Bolu’da doğduk, Büyükcamide geçti ömrüm. Babam Bolu’nun merkez camisinde 30 yıl görev yaptı. Dolaysıyla Bolu’yu çocukluğumuzdan beri tanıyoruz.

DEVLETİN PEK ÇOK KURUMUNDA GÖREVLER ALDI

AK Parti belediye başkan adayı adayıyım. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunuyum. 1965 doğumluyum. Bolu İhsaniye Mahallesinde büyüdüm. Görevlerim nedeniyle Ankara’da uzun yıllar yaşadım. Son 8 yıldır da Bolu’dayım. Refah Yolu Hükümeti zamanında Devlet Personel Başkan Yardımcılığı Görevi yaptım. Daha sonra AK Parti döneminde Tarım Bakanı Saim Güçlü’ nün başdanışmanıydım. Birçok tarımsal projelere imza attık. Genel müdür yardımcılığı görevinde bulundum. Tarım işletmeleri yönetim kurulu üyeliği ve Dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın danışmanlığını yürüttüm. Akabinde Devlet Bakanı Cemil Çiçek döneminde onun Kıbrıs’la ilgili danışmanlığını gerçekleştirdim” şeklinde konuştu.

“YEREL YÖNETİMLERDE TECRÜBE EDİNDİM”

Özcan, yerel yönetimlerde tecrübe edindiğini de aktararak; “Türkiye’nin en büyük 2. Belediyesi olan Keçiören belediyesinde belediye başkan yardımcılığı yaptım. Dolayısıyla hem merkez hükümetlerde politikalar oluşturulurken çok ciddi projelere imza attım. Bunlardan bir tanesi KPSS dediğimiz sistemin ilk yürütme komitesindeydim hatta onu ilk oluşturan heyetin içindeydim. Gençlerimiz bazen bu sınav olamasaydı diyorlar ama kamuda istihdamı sağlayan bir sistemdi. Orada çok büyük emeklerimiz oldu” dedi.

“HEM SİYASAL HEM SOSYAL ANALİZİ İYİ YAPTIM”

Bolu’nun AK Parti dönemindeki belediyeciliğinden övgüyle bahseden Özcan; “Bolu’da AK Parti dönemini, ondan önceki dönemi hem siyasal hem sosyal olarak çok iyi analiz etmiş birisiyim. Bu süreçte AK Parti döneminde ciddi bir belediyecilik gördü. Çok ciddi gelişimler kaydetti. Özellikle alt yapı ve köklü sorunlar noktasında Bolu’ya damgasını vurmuştu Alaaddin Bey. Gerçekten büyük hizmetleri geçti.” İfadelerini kullandı.

“TANJU VE MÜNAKAŞA VE POLEMİKLERLE VAKİT GEÇİRDİ”

Bolu Belediye Başkan aday adayı Reşat Özcan, mevcut belediye başkanı Tanju Özcan’ı da eleştirerek; “Şu anda Tanju Bey belediye başkanlığını sürdürüyor. Tabi alt yapısı hazır olan bir belediyeydi. Üst yapı hizmetleri belki yapılabilirdi ama Tanju Bey döneminde maalesef Bolu daha çok biraz münakaşa ve polemiklerle vakit geçiriyor. Bende bunu gözetliyorum. Bolu’da tabii ki potansiyel olarak çok büyük imkânlar varken biz polemiklerle bir takım tartışmalarla gündeme geliyoruz. Tanju Bey Bolu’yu Türkiye gündemine taşımıştır.  Ama bu çok müspet bir taşıma olmamıştır.” şeklinde konuştu.

NEDEN ADAY OLDUĞUNU ANLATTI

Bolu’da eksik olanın insani ve sosyal belediyecilik olduğunu belirten Özcan; “Bende Keçiören belediyesinde bu alanda çok büyük projelerde çalıştım, koordinatörlük yaptım. Bolu’nun ihtiyacı olan şey şehircilik, yerel yönetim birçok unsuru beraberinde barındırır. İçinde imar, alt yapı, zabıta hizmetleri vardır ama insani ve sosyal belediyecilik ak partinin belediyecilik umdelerinin başında gelir. Bu noktalarda çok katkı sağlayacağımı ve merkezi hükümetteki tecrübelerimi ve iletişim bağlarımın Bolu için çok iyi kanalize edileceğini düşünüyorum. Bu süreçte birazda tereddütle son gün aday olmayı düşündüm. Bolunu evladıyım. Sorunlarını biliyorum. En azından tarihe not düşmek adına aday adayı olmaya karar verdim.” ifadelerine yer verdi.

“BOLU HAKETTİĞİ BELEDİYECİLİK EMANETİNİ ASLINA İADE EDECEK”

Reşat Özcan, Bolu’nun hak ettiği belediyecilik emanetini geri alacağını da vurgulayarak; “Sayın Cumhurbaşkanımız dünyada ümit halinde tek lider olarak devam ediyor. Gazze’de bir olay oluyor acaba Türkiye ne yapacak deniliyor. Bolu’nun da bu kervanda yerini alması gerekiyor. Biz buna talibiz. Ben diğer belediye başkan aday adayı arkadaşlarımı çok kıymetli buldum. Bolu’da yetişmiş çok değişik meslek alanında kendini kabul ettirmişler. Biz onlarla 5 aday olduk. İnşallah bu süreç hayırlısıyla tamamlandığında hangi arkadaşımız aday olursa Bolu onun etrafında kenetlenecektir. Bolu hak ettiği belediyecilik emanetini aslına iade etmiş olacaktır.” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE