Bolu Belediyesi ve Bolu Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu işbirliğinde düzenlenen kurslarda yapılan eserlerden oluşan resim, tezhip ve el sanatları sergisi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen törenle açıldı.

Karaçayır Mahallesi’nde bulunan Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yapılan açılış törenine, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen, Bolu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Recep Nuri Kaçmaz, Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kenan Öztürk, Kültür Merkezi Koordinatörleri Rabia Karakaya ve Şenol Karakaya, kursiyerler, öğrenciler ve sanatseverler katıldı.

Sergi açılışında konuşma yapan Rabia Karakaya; “Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi, ASO ve Bolu Belediyesi işbirliğinde, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin sizler için düzenlemiş olduğu  “Resim, Tezhip ve El Sanatları kurslarımızın dönem sonu sergisini sizlere sunmaktayız. Geldiğiniz için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Bolu İzzet Baysal Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Kenan Öztürk sergi açılış konuşmasında; “Güzel bir sergi gezeceğimize eminim. Uzun zamandır bu işi yapıyor hocalarım ve çok emekleri geçti, kursiyerlerin emeği geçti. Ben her şeyden önce emeğe saygı adına, emek veren herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Yılmadan, bıkmadan onca işin, gücün, çoluğun, çocuğun, torunun arasında geldiler, emek verdiler. Çok hoş bir sergi olduğuna inanıyorum. Daha eserleri görmedim, şimdi gezeceğiz. Uzun zamandır bu işi yapıyoruz. Burada el sanatları sergimiz var, tezhip sergimiz var ve resim sergimiz var. Ekim ayının başından beri devam eden kursların ortaya çıkan eserlerini göreceğiz. Geri dönüşümün nasıl yapıldığını, bir tahta parçasının sanat eserine nasıl dönüştüğünü göreceğiz. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun. Öncelikle hocalarıma ve emek veren kursiyerlere teşekkür ediyorum. Tüm bu yapılanlara değer katan, basın. Basının güzide insanları eğer bunu duyurmazsa, Bolu halkı bunu bilmezse, kurslara talep azalır." diye konuştu.

Açılış töreni, serginin gezilmesi, müzik dinletisi ve kokteyl ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim