Bolu’da kademeli normalleşme kapsamında yeniden açılan restoran ve kafeler saat 07.00'den itibaren müşterilerine hizmet vermeye başladı. Sabah erken saatlerinde iş yerlerine gelen esnaf hazırlıklarını yaptı, lokantalara gelenler de güne, çorba içerek başladı.

Belirlenen kurallara göre ekmek kapılarını açan esnaf hazırlıklara geceden başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından özellikle uzun zamandır kapalı olan kahvehaneler geceden temizlik için kolları sıvadı. Kafe, restoran, kıraathane, pastane ve çay bahçesi işletmecileri, yayımlanan genelgeyle belirlenen kriterler doğrultusunda iş yerlerinin kepenklerini açtı. Esnaf, dezenfekte ettikleri işletmelerinde sabahın erken saatlerden itibaren müşterilerini beklemeye başladı.

İş yerleri, genelge çerçevesinde oturma düzeni oluşturarak aynı anda belirli sayıda müşteri kabul ediyor. İşletmelere maskesiz müşteri alınmazken dezenfektan ile tek kullanımlık malzemeler kullanılmasına özen gösteriliyor.

Yeme içme yerleri 21.00'a kadar müşterilerine masada servis yapabilecek. Saat 24.00'e kadar ise paket servisini sürdürebilecek. Bu mekanlarda sokağa çıkma kısıtlaması olan pazar günü ise sadece paket servis hizmeti verilmeye devam edilecek.

Editör: TE Bilisim