Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol, Bolu Valiliği Yaşlı Sağlığı Merkezlerinin yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüldüğüne dikkat çekerek, Merkeze gelenlere yönelik çeşitli aktiviteler düzenlendiğini kaydetti.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Valiliği ile İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde Karaçayır Aile Sağlığı Merkezi binasında hazırlanan özel alanda, ilimizde yaşayan 65 yaş üzeri vatandaşların ücretsiz sağlık hizmeti alması ve çeşitli aktivitelere katılması amacıyla kurulan Yaşlı Sağlığı Merkezi, salgın döneminde ara verdiği çalışmalarına yeniden başladı.

Tadilattan geçirilen merkez, İl Sağlık Müdürlüğü koordinesinde, Gençlik ve Spor, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlükleri ile Müftülük arasında yapılan işbirliği ile yaşlılarımız ağırlıyor.

Merkeze gelerek spor, müzik, resim, müzik ve el işi gibi aktivitelere katılanların sağlık kontrolleri de düzenli olarak kontrol ediliyor.

Merkezi ziyaret ederek hizmetten faydalanan vatandaşlarla bir araya gelen İl Sağlık Müdürü Muhammed Emin Demirkol, merkezin Bolu'da uzun yıllardır hizmet verdiğini anımsatarak, “Bu merkezimiz uzun yıllardır devam eden fakat pandemi dönemiyle bir müddet zorunlu ara verdiğimiz bir merkezimiz. Pandemi sonrasında etkilerinin ortadan kalkması ile birlikte hem yaşlılarımızın talebi, coşkusu, heyecanı, hem de valimizin de talimatları ile. Bu yaşlı merkezimizi tadilatla ve yeni iş birlikleri ile açmış bulunuyoruz.” dedi.

“YAŞLI SAĞLIĞI MERKEZİMİZDE BİRÇOK HİZMET SUNULUYOR”

Yaklaşık 50 yaşlının hizmet aldığı yaşlı sağlığı merkezinde görev yapan personel ve aktiviteleri anlatan Bolu İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Emin Demirkol; “Burada toplum sağlığı merkezimizden personellerimiz bulunmakta. Hemşiremiz ve sosyal çalışmacılarımızın yer aldığı bir merkez. Aynı zamanda bu bölgede ciddi manada bir spor altyapısı ve tesislerimiz var. Çevremizde spor salonumuz ve yürüyüş alanlarımızla birlikte aslında burası bir spor sahası. Bu bağlamda yaşlılarımız burada hem yürüyüşlerini yapıyorlar. Hem de yaşlı merkezi içinde farklı kurumlarla yaptığımız işbirliği içerisinde birçok hizmeti alabiliyorlar.” diye konuştu.

“PSİKOLOG, DİYETİSYEN, DOKTOR DESTEKLERİMİZ SÜRÜYOR”

İl Sağlık Müdürlüğü, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, BAİBÜ, Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü ile halk eğitim merkezinin ortaklaşa yürüttüğü proje ile yürütülen faaliyetleri paylaşan Demirkol; “Burada onlarla birlikte ciddi bir sosyal etkinlik yürütüyoruz. Sabah erken saatlerden geç saatlere kadar yaşlılarımız bu merkezi kullanabiliyorlar. Burada psikolog, diyetisyen, doktor desteklerimiz sürüyor. Aynı zamanda fizyoterapistlerimiz de buraya gelerek sosyal aktiviteler ve tedavi yöntemlerinde bulunacaklar. Aynı zamanda gençlik ve spor il müdürlüğümüz spor hocası görevlendirecek. Halk eğitim merkezimizde resim hocalarımız ve farklı kurslarla ilgili etkinlik hocalarımız gelmekteler. Müftülüğümüz manevi desteklerde bulunacaklar. Aile ve Sosyal Hizmetler il müdürlüğümüz sosyal çalışmacılar görevlendirecek.” İfadelerini kullandı.

“AÇILIR AÇILMAZ BÜYÜK BİR TALEP OLDU”

Demirkol, merkeze gelenlerin çeşitli aktivitelere katılarak keyifli vakit geçirdiğini söyleyerek; “Bu işi yeni dönemde daha etkin ve profesyonelce yürütmek istiyoruz. Açılır açılmaz büyük bir talep oldu. Büyük bir heyecan oldu. Biz de onlar kadar bu coşkuya ve heyecana muhtacız. Onların da sağlık bakanımızın ortaya koyduğu vizyonla yaşlılarımızı bir çınar olarak görüyoruz. Onların bu hizmetlerden en etkin şekilde faydalanmasını ve devletimizin sunduğu imkânları onlarla buluşturmak istiyoruz. Platesten sosyal faaliyetlere, yürüyüşten sanat etkinliklerine müzik çalışmalar yapılıyor. Bunlar ilerleyen dönemde sergiler ve değişik etkinliklere dönüyor. Buradaki tüm yaşlılarımızın hastanelerden de faydalanması noktasındaki çalışmalarımızı buradaki tıbbi sekreterlerimiz yürütecekler. Randevuları buradan alınacak ve takipleri bu merkezden yapılacak.” şeklinde konuştu.

“YAŞLI SAĞLIĞI MERKEZİNİ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”

Yaşlı Sağlığı Merkezinin il genelinde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini belirten Demirkol, “Yaygınlaştırma noktasında çalışmalarımız başladı.  Sağlıklı yaşam merkezinin ilk gün açılışında sayın valimiz geldiğinde yaşlı merkezinin açılmasını sağlayan yaşlılarımız projeye sahip çıktılar ve hepsi eksizsiz buradaydılar. Sayın valimiz o coşkuyu ve heyecanı gördü. Sayının artırılması noktasında da çalışma yapmamızı istedi. Biz şu anda Bolu’nun farklı yerlerinde diğer mahalleler ile ilçelerimizde yaşlı sağlığı merkezimizin sayısını artırmak istiyoruz. İnşallah 2023 yılının sonuna doğru çalışmalarımız tamamlanmış olur ve yaşlı merkezlerimizin hepsi yer, personel teminiyle beraber açılmış olur. Çok yakında bu merkezlerimizin sayısının artığı inşallah görmüş oluruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim