Bolu'da şampuan şişesinde uyuşturucu yakalanmasına ilişkin yargılanan 2 sanıktan biri 12 yıl 6 ay, diğeri 8 yıl 4 ay hapse çarptırıldı.

AA

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık K.K. ve tutuksuz sanık E.S. ile avukatları katıldı.

Mütalaasını tekrarlayan iddia makamı, sanıkların "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" yapmak suçundan cezalandırılmalarını istedi.

Söz verilen sanık K.K, olayla ilgisinin bulunmadığını ve yıllardır sadece uyuşturucu kullandığını iddia ederek, beraatını talep etti.

Sanık E.S. de beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklardan E.S'ye söz konusu suçtan 12 yıl 6 ay hapis ve 25 bin lira adli para cezası, K.K'ye 8 yıl 4 ay hapis ve 16 bin 660 lira adli para cezası verdi. Tutuksuz sanık E.S'nin de tutuklanmasına hükmedildi.

Kararın ardından sanık E.S. de cezaevine gönderildi.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde geçen yıl polislerce durdurulan bir yolcu otobüsündeki K.K'nin (38) üzerinde ve eşyası arasındaki aramada, şampuan şişesine saklanan bir miktar metamfetamin, bonzai ve skunk ele geçirilmiş, K.K. tutuklanmıştı. Olaya ilişkin K.K. ile E.S. hakkında dava açılmıştı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ