Sarıalan bölgesindeki hayvanlarda ŞAP hastalığı devam ederken, 15 muhtarlığın gerçekleştireceği Yayla Bayramı tepki çekti. Bu bayram sadece Şap hastalığının yayılmasına sebep olur.

Haber: Nilay Çelik

Sarıalan Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Turgut Ergül, 13 Ağustos Pazar günü Sarıalan bölgesinde bulunan 15 muhtarlığın organize ettiği Yayla Bayramı’na tüm halkı davet etti.

Sarıalan Yayla camisinde gerçekleşecek olan bayrama tüm halkın davet edilmesi Şap hastalığından ötürü tepki çekti. Bölgedeki hayvanlarda Şap hastalığı yaygın bir şekilde devam ederken böyle bir programın yapılacak olması tepki çekti. Yayla sakinleri ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar bayramın iptal edilmesi gerektiği yönünde sosyal ağlarda paylaşımlarda bulundu.

Bir vatandaş konu ile ilgili serzenişte bulunarak, “ Tarım İl Müdürlüğü bizim bir yaptırımımız yok ama insanlar bunu kendi düşünmelidir diyor” şeklinde paylaşımda bulundu.

Vatandaş, paylaşımında şunu ifade etti: “Tarım İl Müdürlüğü, yaylalarda yaşayan vatandaşlarımızdan her gün Şap hastalığı ile ilgili şikayetler alınmakta iken ve bu hastalık ova köylerine henüz inmemişken böyle program yapılarak taşınım yolu ile her yere bulaşması konusunda pek kıymetli büyüklerimiz, yetkililerimiz konu hakkında ne düşünüyorlar? Çiftçinin hasatta zaten beli kırıldı. Biraz hayvancılık ile hayatını idame ettirmeye çalışan insanlara karşı böyle bir vurdumduymazlık yapılamaz. Bu vebalin altına girmeyin. Yazıktır günahtır. Bu hatadan bir an önce dönün.”