Bolu’nun Sarıalan Yaylası’nda gerçekleştirilecek büyük etkinlik, şap hastalığı korkusu yaşayan bölge halkını tedirgin ediyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Sarıalan Köyleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Turgut Ergül, 13 Ağustos Pazar günü Sarıalan bölgesinde bulunan 15 muhtarlığın organize ettiği Yayla Bayramı’na tüm halkı davet etti.

Sarıalan Yayla camisinde gerçekleşecek olan bayrama tüm halkın davet edilmesi Şap hastalığından ötürü tepki çekti. Bölgedeki hayvanlarda Şap hastalığı yaygın bir şekilde devam ederken böyle bir programın yapılacak olması tepki çekti. Yayla sakinleri ve çevre köylerde yaşayan vatandaşlar bayramın iptal edilmesi gerektiği yönünde sosyal ağlarda paylaşımlarda bulundu.

Bolu’da şap hastalığına karşı önlem amacıyla hayvan pazarı kapatılırken, hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı bölgede büyük bir etkinliğin düzenlenecek olması, akıllara Yuva Köyü’nü getirdi.

Kurban Bayramı sonrası 148 kişinin hastalanmasına ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan durumdan ötürü, tüm Türkiye Bolu’yu takip etmeye başlamıştı. Soru işaretlerinin hala sürdüğü olay sonrasında, dava süreci devam ediyor.

Bölge halkı ise Sarıalan Yaylası’nda gerçekleştirilecek etkinlikte yayılacak bir şap hastalığı nedeniyle, Bolu’nun tekrar Türkiye gündemine kötü bir olayla yer almasından endişeli. Şap hastalığının tehlikesine dikkat çeken bölge halkı, etkinliğin iptalini istiyor.