(Haber: Servet Gökçek) - Seben Belediye Başkanı Fatih Kavak, canlı yayında, Seben’in yeni dönemi için vaat ettiği projelerini açıkladı.

Seçim Arenası 11’inci bölüm konuğu Seben Belediye Başkanı ve AK Parti Seben Belediye Başkan Adayı Fatih Kavak oldu. Kavak, canlı yayında gazeteciler Aslı Akış ve Oğuzhan Eke’nin sorularını yanıtladı.  Kavak, 2019 yılından bu yana, Seben’de yapılan yatırım ve çalışmaları tek tek anlattı. Belediye Başkanı Kavak, yeni dönem için vaatlerini de paylaştı. Kavak’ın yeni dönem projeleri şu şekilde:

-          SEBEN’DE DOĞALGAZ OLMAYAN EV KALMAYACAK

 Tüm ilçemizde 2024 yılında doğalgaz çalışmaları tamamlanıp, eş zamanlı olarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulacak.

-          ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMALARI YAPILACAK

 Ekonomik ömrünü tamamlamış olan su ve kanalizasyon hattımız, doğalgaz çalışmalarının ardından kilitli parke ve asfalt çalışması yenilenerek hizmete sunulacak.

-          YAŞLI BAKIM MERKEZİ

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile yapacağımız çalışmalar neticesinde, yaşlı nüfusun yoğun olduğu ilçemizde bakım merkezi açacağız

-          3. ETAP TOKİ YAPILACAK

 İlçe merkezindeki vatandaşlarımızın, ilçe sınırları içerisinde daha kaliteli vakit geçirerek, dinlenme, eğlenme, spor ve piknik yapma imkânını sunacağımız bir mesire alanı yapacağız.

-          ERKEK ÖĞRENCİ YURDU YAPILACAK

 İlçemizdeki BAİBÜ Seben İzzet Baysal Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerimizin barın ihtiyacını karşılamak amacıyla 150 kişi kapasiteli Erkek Öğrenci yurdu için Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ön görüşme yapılıp, ihtiyaç bildirildi. 2024 yılı içerisinde çalışmalara başlanacak.

-          SOKAK GÜZELLEŞTİRME PROJELERLİ

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, sokak güzelleştirme projeleri kapsamında; ağaç dikimi, ışıklandırma, bisiklet yolu, otobüs durakları yaparak hizmete sunacağız.

-          PORTATİF YÜZME HAVUZU

 Özellikle yaz aylarında ilçemizde gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal aktivite sınırını genişletip, farklı spor dallarına da teşvik etmek amacıyla portatif yüzme havuzu yapacağız. Havuz tamamen ücretsiz olacak.

-          ENGİN GÜLENÇ KAPALI PAZAR ALANI MODERNİZASYONU

 Ekonomik ömrünü tamamlamış olan Engin Gülenç kapalı pazar yerini yeniden yaparak, modern hale getirip esnafımızın, halkımızın hizmetine açacağız.

-          KÜLTÜR EVİ YAPACAĞIZ

 İlçemize gelen misafirlerin gezip dinlenebileceği, Seben’in tarihi, doğal, kültürel değerlerinin tanıtımının içerisinde yer alacağı el sanatları, yöresel ürün satışının da yapılabileceği Kültür Evini hizmete açacağız.

-          MEZARLIK PROJESİ

 Merkez ve Keskinli mahallesinde hayırsever vatandaşlar tarafından belediyemize bağışlanan mezarlık alanlarının planlanması yapılarak hizmete sunulacak.

-          KÜLTÜR GEZİLERİ YAPILACAK

 COVİD – 19 salgını sürecinde ki kısıtlamalar sebebiyle ara verdiğimiz kültür gezilerini yeniden başlatıyoruz.”

“BU ROTADA AĞIRLIK SEBEN’DE”

Belediye Başkanı Kavak, projeleri arasında yer almayan Köroğlu Rotası’na da değinerek, şu ifadeleri kullandı:

“Ben bunu projelerimizin içerisine yazmadım ama Vali Bey’in mihmandarlığında ve Turizm İl Müdürlüğümüzle beraber, bir Köroğlu Rotası oluştur. Karacasu’dan başlayıp, Kızık Yaylası’nda, şu anda Adya Otel diye adlandırdığımız yerden Seben Göl’ünden Solaklar Kaya Evleri Seben Belediyesi tesislerine ulaşan, Nevruz Dağı’nın eteklerinden Kıbrıscık’a bağlanan, Kıbrıscık’tan da Dörtdivan’a bağlanan, Dörtdivan’dan da Yeniçağa ve Yeniçağa Gölü’nde nihayete eren bir Köroğlu Rotası var.

Bu rotada ağırlık Seben’de... Seben’deki, rotayı tamamlamak için 3 güne ihtiyacınız var.

Adya Otel’den, Seben Gölevi’ne kadar olan kısım 1 gün. Akabinde Seben Gölevi’nden, Solaklar Kaya Evi’ne, ardından Nevruz Tepesi’nin eteklerinden Muslar Kaya Evlerine, Kınıkçı Kanyonu’nun üst tarafından Kıbrıscık’a,… 4 günlük süreç Seben’de geçiyor. Bu rota hayata geçtiği zaman turizm noktasında, Seben büyük bir ivme kazanacak.”

SEBEN’DE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kavak, Seben’de kentsel dönüşümü de başlatmak istediklerini ifade ederek, “Kentsel dönüşüm, şu anda belediyelerin önceliği. Çünkü bizim ilçemiz 1946’da kurulmuş, akabinde ciddi manada kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapılması gereken alanlar var. Merkez’de özellikle bir adamız var bizim. Orada da kentsel dönüşüme gitmek istiyoruz ama hissedarlar noktasında sıkıntılarımız var. Kamu binalarında, hükümet konağı yapıldı. Bizim postanede sıkıntımız var, PTT binasında… Şu anda mevcut emniyetin kalmış olduğu binada sıkıntı var. Onun dışında münferit tek katlı evlerimizde, o da eski olmasından dolayı sıkıntı var. Yani belli alanlarda bizim kentsel dönüşümle ilgili çalışmaları başlatmamız lazım” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE