AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu’nun Seben ilçesinde hayata geçirilen ve planlanan yatırımların devam edeceğini belirterek; “Devlet eliyle olan yatırım hizmetlerinde, dokunmadığımız hiçbir yer yok.” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Seben Belediyesi işbirliğinde yapılan Seben Millet Bahçesi geçtiğimiz haftalarda tamamlanarak hizmete sunuldu. Seben Ekoturizm Güzergâhı belirlendi bu kapsamda ahşap köprü, yol ve merdivenler yapılıyor. Belediye binasının dışı ve çevresi de restore edildi. Hükümet konağı için çalışmalara ise yakında başlayacak.

Köroğlu TV’ye özel açıklamada bulunan İl Başkanı Suat Güner,  “Bolu’yu ilçeler ile birlikte düşündüğümüzde il özel idaremizin de geniş bir sorumluluk alanı var.  487 tane köyümüz var. Mahallerimizle beraber bu rakam 600’ü buluyor. İnsanın olduğu her yerlere, hizmetin devlet eliyle ulaşması gerek. Bizlerde buradaki seçilmiş icra makamındaki arkadaşlarımızla beraber planlamalarına eşlik ediyoruz. Bazen bize ihtiyaç duydukları zamanlarda bakanlıklarımızla özellikle önceliklerle alakalı yardımcı olmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

“MİLLET BAHÇEMİZ TAMAMLANDI”

Gençlik ve Spor Bakanlığı marifetiyle Seben’e kazandırılan spor yatırımlarını da aktaran Güner; “Söz verdiğimiz gibi Seben’de millet bahçemizi geçen ay itibariyle tamamlamış bulunmaktayız. Tabi bunun yanında sentetik bir saha oluşturduk. Gençlik ve Spor Bakanlığımız eliyle, halı sahamız vardı, onun yanında daha küçük ölçekte halı saha standartlarında gençlerin ve çocukların ve futbol kulüplerinin maçlarını yapabileceği standartlarda.

“GENÇLİK MERKEZİ VE GENÇ OFİSLE KOMPLEKS BİR ALAN OLUŞTURDUK”

Hem üniversite öğrencilerinin hem de çocuklarımızın gün içinde zaman geçirebileceği çok güzel bir kompleks alanı oluşturduk gençlik merkezi ve genç ofisle. Biliyorsunuz bir üniversitemiz var Seben’de. Gençlik ve Spor Bakanlığı eli ile gençlerimizin hizmetlerden faydalanabilecekleri şekilde bir kompleks alanı oluşturmaya çalışıyoruz. Şimdi birde halı saha standartlarında saha yapacağız. Yani biraz daha küçük ölçekle olacak bu. Orada da daha küçük yaştaki ilkokul-lise çağındaki çocukların bu faaliyetlerde bulunabilsinler diye.” ifadelerine yer verdi.

“SEBEN EKOTURİZMİN GÖZDESİ OLACAK”

İl Başkanı Güner, Seben ilçesinde Solaklar ve Çeltikdere kanyonunda yapımına başlanan seyir terası ve yürüyüş yolu çalışmaları hakkında da bilgi vererek; “Bir eko turizm güzergâhı vardı. Ekoturizm güzergâhı ile ilgili belirlenmişti bu yıl Turizm il müdürlüğümüz aracılığıyla 1 buçuk kilometrelik bir gidiş-gelişten oluşan bir güzergâh. Bu da tabi ahşap köprüden, yoldan, merdiven oluşan bir güzergâh burası, çokta rağbet görüyor. Bu çalışmalar yapılırken de konunun takip edilmesi önemli. Oranın dinamikleri gereği, gerekliliği ön plana çıkıyor, talepler ön plana çıkıyor. Belediye Başkanımız sağ olsun turizmle alakalı Seben’in bir eylem planını hazırlıyor. Biz de elimizden geldiğince kendisine destek olmaya çalışıyoruz. Seben kaya evleriyle ve Seben Gölü’nün etrafında oluşturulacak turizm destinasyon alanlarıyla, Seben Gölü etrafında da çok güzel bir tesis oluşturduk, oraya da büyük emek harcadılar. O destinasyon alanlarıyla da artık turizm sektörü açısından da misafirlerini ağırlamaya hazır vaziyete gelmiş oldu. Daha güzel şeyler inşallah olacak.  Planlamalarını ben biliyorum ama ben buradan paylaşırsam onların belki sürprizini bozmuş olurum. O vesileyle inşallah bir gün kendileriyle de, Belediye Başkanımızla da, belki il genel meclisi üyelerimizle de ve Seben Teşkilatımızla da yerinde görüp inceleyerek eylem planlarını da değerlendirme şansımız olur.” Şeklinde konuştu.

“HİZMETTE YARIŞIYORLAR”

İlçeye yapılan hizmetlerden dolayı da teşekkür eden Güner; “Tabi bu hizmetler için başı çeken ve sahada da hizmette yarışan tüm Belediye Başkanlarıma, Seben Belediye Başkanı ve Seben İl Genel Meclisi üyelerimiz özelinde de her birine teşekkür ediyorum. Çünkü gerçekten hizmette yarışıyorlar, hizmette yarışmak takdir edilmesi gereken, takdire şayan bir duruş. Sağ olsunlar bütçelerini en uygun şekilde toplumda ön plana çıkarıp, o dinamikleri nezdinde de en çok ön plana çıkan ve öncelikli olarak planlıyorlar.” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim