Seben İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Akman,  son dönemde yüksek gelir getirisi olan silajlık mısır tohumu alımıyla ilgili köylüyü ve çiftçileri desteklediklerini söyledi. Akman; “Yüzde 50’si İl Özel İdare, yüzde 50’si vatandaşın kendi desteğiyle bu şekilde yardımlar yapıyoruz. Bu anlamda hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz yaklaşık 5 milyon gelir elde edecek” dedi.

ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ

Verimli tarım arazilerine sahip Seben’de alternatif yem bitkisi silajlık mısırın üretimi için destekler sürüyor.  İlçede yapılması planlanan 1 buçuk dönümlük ve 500 dönümlük silajlık mısır ekimi ile 20 milyon TL’lik harcamadan kurtulmak hedefleniyor.  Seben İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Akman, tarım desteğine ilişkin detaylı bilgi verdi.

“5 MİLYON GELİR ELDE EDECEKLER”

İGM üyesi İsmail Akman, Seben’ni Bolu’nun Çukurovası olduğunu belirterek; “Seben il genel meclisi üyesi olarak sadece köylerimizin alt ve üst yapı işleriyle uğraşmıyoruz. Hepimizin de bildiği üzere Seben Bolumuzun Çukurovasıdır. İlçemizde meyve, sebze ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimizi meyve fidanı, yem bitkileri olmak üzere destekliyoruz. Gündemimize gelen silajlık mısır tohumu alınıp yüzde 50’si özel idare tarafından desteklenecek ve bu anlamda hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz yaklaşık 5 milyon gelir elde edeceklerdir.” şeklinde konuştu.  

“SİLAJLIK MISIR DESTEKLERİMİZ VAR”      

Silajlık mısır olarak desteklerinin devam ettiğinin de altını çizen Akman, “Seben’de yaklaşık 2 yıldır biz çiftçimizi destekliyoruz. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından gelen Ayçiçek tohumumuz var. Seben daha yeni yeni bu işlere başladı 3 yıldır. Bizim silajlık mısır olarak desteklerimiz var. Önergemizde belirttiğimiz gibi komisyon raporumuz geçti. Komisyon raporumuzda köylerimize diğer hizmetlerde var ama bizim için en önemli olan hizmet burada köylümüzü, çiftçimizi desteklemek. Girdilerini daha ucuza mal etmesini istemek.” İfadelerini kullandı.

“KÖYLÜMÜZÜN CEBİNDE YAKLAŞIK 20 MİLYON TL PARA KALIYOR”

İsmail Akman, silajlık mısır tohumunu çiftçilerin kendileri ekme durumunda parasının cebine kalacağını da vurgulayarak; “Seben’de yaklaşık 1,5 dönüm Ayçiçek ve 500 dönüm silajlık mısır ekiyoruz. Vatandaşlarımıza bu konuda yüzde 50’si İl Özel İdare destekli, yüzde 50’si vatandaşın kendi desteğiyle bu şekilde yardımlar yapıyoruz vatandaşlarımıza, köylülerimize. Tarım ilçe Müdürlüğünün hesaplarına göre 20 milyon TL gibi bir gelir ettiği hesaplanıyor. Dışardan aldığında vatandaşımız 20 Milyon TL gibi bir rakam veriyor. Kendi ektiği zaman vatandaşımızın cebinde, köylümüzün cebinde yaklaşık 20 Milyon TL para kalıyor. Bu da çok önemli bir proje.”  İfadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE