(HABER: YASİN CELAL TORUN)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkanı adayı İlhan Durak, seçim kampanyası kapsamında harcadığı büyük miktarlar hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Durak; “İlhan çok para harcıyor gibi bir algı oluşturuyorlar. Algıyla süreci yönetebileceklerini düşünüyorlar ama algıyla yönetemeyecekler. Biz gönüllere girerek bu süreci tamamlayacağız” dedi.

Mahalli seçimlerde adayların harcamaları kamuoyunun dikkatini çekerken, rakip adaylar tarafından da sorgulanır. İlhan Durak'ın adaylığı kesinleştikten sonra hemen afişler, bina kaplamaları ve billboardlarla şehirde yer almasıyla birlikte seçim bütçesi hakkında tartışmalar yoğunlaştı. Durak, bu iddialara son noktayı koymak adına açıklamalarda bulundu.

“RAKİPLERE GÖREN EN DÜŞÜK BÜTÇEYE SAHİBİM”

Adaylar arasında en düşük bütçenin kendisinde olduğuna işaret eden İlhan Durak;  “Diğer adaylardan erken yol aldık. Biz sahaya çıktığımızda vatandaşlarımızın birçoğu İlhan Durak’ı tanıyordu. Rakiplere bakınca en düşük bütçeye sahip olan aday benim çünkü diğer adayların otobüsleri var, çorba kamyonları var, çay minibüsleri var, sosyal medya sponsorlu çalışmaları var, profesyonel sosyal medya ajanslarıyla, reklam ajanslarıyla çalışıyorlar. 

“SÜRECE ERKEN BAŞLADIĞIMIZ İÇİN GÖZE ÇARPIYOR”

Benim yanımda Milliyetçi Hareket içinde yetişmiş, Ülkü Ocakları’nda yetişmiş ekip arkadaşlarım var. Yani biz sürece erken başladığımız için göze çarpıyor. Bu durumda da adaylar, İlhan çok para harcıyor gibi bir algı oluşturuyorlar. Algıyla süreci yönetebileceklerini düşünüyorlar ama algıyla yönetemeyecekler. Biz gönüllere girerek bu süreci tamamlayacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Servet GÖKÇEK