Partisinin erken seçim çağrılarıyla ilgili açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, “Seçimi istiyoruz ve bizler seçime bütün gücümüzle hazırız. Seçimle çok daha güzel yönetileceğine, çok daha iyi günler yaşatacağımıza da söz veriyoruz” dedi.

Haber: Aslı Akış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sıkça dile getirdiği ve bir gereklilik olarak lanse ettiği erken seçim hakkında CHP Bolu İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Seçime hazır olduklarının üstünde duran Toker, siyasette kadınların daha fazla rol alması gerektiğini dile getirdi.

“BİZ SEÇİMİ İSTİYORUZ VE SEÇİME HAZIRIZ”

Hükümetin mevcut şartlarda erken seçime gitmek istemeyeceğine dikkat çekerek, erken seçim istediklerini ve Türkiye’yi yönetmek için hazır olduklarını belirten İl Kadın Kolları Başkanı Zuhal Işın Toker, “Seçime gerçekten gidilmelidir çünkü bitmiştir, tükenmiştir bu yönetim.  Gerçi şu ortamda aşılamayı yapmadan, çeşitli olanakları sağlamadan seçime gideceklerini de düşünmüyorum. Ayrıca bu kadar çok kirliliğin ortaya dökülüp, saçıldığı bir dönemde bir yerde, mafya liderinin gündem yarattığı, bir yığın çirkin ithamlar da ortalığı bulandırdığı ve bunlara doğru dürüst bir yanıt verilemeyen bir ortamda, seçime gitmek herhalde onlar açısından çok yanlış olur. Ama biz seçimi istiyoruz ve bizler seçime hazırız. Bütün gücümüzle hazırız, çok daha güzel yönetileceğine, çok daha iyi günler yaşatacağımıza da söz veriyoruz” dedi.

“GİTMELERİ GEREK, ARTIK YOLUN SONU GELDİ”

AK Parti hükümetinin yolun sonuna geldiğini belirterek, halkın yaşananların farkında olduğuna vurgu yapan İl Kadın Kollar Başkanı Toker,  “Tabi ki seçime hepimiz hazırlanıyoruz, çünkü artık yorulduk, bıktık. Gitmeleri gerek yani bitti, artık yolun sonu geldi. Daha fazla durayım diye, bütün koşulları zorluyorlar ama bence artık halkta anladı, kimin ne olduğunu, ne sağladığını, kimlerin ceplerini doldurduğunu, kimin halktan yana olduğunu, kimin halktan yana olduğunu, kimin kendilerini düşündüğünü, çok güzel anladılar. Halkımız 100 lira, 200 lira maaşına yapılacak zammı konuşurken, bir tarafta milyarlarca dolarlık paraların hesabı bile verilmediği için vicdanlarının da rahatsız olacağına inanıyorum. Yani herkes bir düşünsün, elini vicdanına bir koysun. Bir halkın içinde bulunduğu duruma bakın, bir de bu kadar milyar dolarları götürenlerin haline bakın. Bu bir aymazlık, çok acınılacak, bir durum” ifadelerini kullandı.

“YAŞANILIR BİR ÜLKE İÇİN KADINLAR SİYASETTE DAHA FAZLA OLMALI”

Partiye üye kazandırmak ve örgütlü çalışmalar yapmak adına yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Toker, “Bir yığın üye yaptık; erkek, kadın yani bunda bir ayrımımız da yok illa kadın olacak diye bir ayrımımız da yok ama tabi bütün siyasi partiler de kadın gücünün önemi çok büyük. Kadınlar eğer emekleri varsa, söz hakları da olmalı ve siyasette kadın daha fazla olmalı, parlamentoda da kadın daha fazla olmalı. Biz diyoruz ki biz varız, biz kadınız, biz güçlüyüz. Daha adaletli, daha özgür, daha yaşanılır bir ülke için kadınlar siyasette daha fazla olmalı çünkü kadın daha duyarlı, kadın ana, kadın eş, kadın kardeş, kadın bacı, kadın sevili yani kadın daha çok duygu yönlü. Birçok konuya daha güzel çözümler getireceğini inanıyorum ben kadının duyarlılığı sayesinde. Ben kadının gücünün çok büyük olduğuna inanıyorum ve kadınlar gerçekten isterse dünyayı sallar, bunu bir kere daha yinelemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim