SEDAŞ, Akkök Holding’in enerji grup şirketleri tarafından yürütülen Kadın Enerjisi projesinin “Next” programı kapsamında bu yıl ikinci saha ziyaretini gerçekleştirdi.               

Haber Merkezi

SEDAŞ tarafından düzenlenen gezi ile 26 öğrenci, Akenerji’nin Uluabat Hidroelektrik Santrali’nde ve Ayyıldız Rüzgâr Enerji Santrali’nde enerji üretimini yakından inceleme fırsatı yakaladı.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (SEDAŞ) “Kadın Enerjisi – Next” programı ikinci saha buluşması gerçekleşti. Projeye katılan 26 kız öğrenci, Akenerji’nin Balıkesir Bandırma’da bulunan Ayyıldız Rüzgâr Enerji Santrali ve Bursa’da bulunan Uluabat Hidroelektrik Santrali’ni ziyaret etti. İnsan kaynakları ve teknik alanlardaki eğitici ve eğlenceli sunumlarla başlayan gezide öğrenciler, sektör ile ilgili farklı konularda bilgilendirildi.

Holdingin enerji grubu çalışanlarının kız çocukları ile başlayan projeye bu yıl bölge meslek liselerinde eğitim alan kız öğrenciler de dahil olmuştu. Öğrenciler saha turu boyunca yenilenebilir enerji üretimi ve hidroelektrik santrali enerji üretimi süreçlerini yerinden takip etti. Ayyıldız Rüzgâr Enerji Santrali ve Akenerji Uluabat Hidroelektrik santrali eğitici gezisi sonrası çocuklar, santralde görev yapan kadın Mühendislerin ilham verici sunum ve konuşmaları ile enerji sektörünü yakından tanıma fırsatı yakaladılar. Etkinlik sonunda görüşlerini paylaşan katılımcı öğrenciler; geleceğe dönük karar noktasında enerji sektörünü ve mühendislik ile teknisyenlik branşlarını sevdiren keyifli organizasyon için emeği geçenlere teşekkür ettiler.

4-352-843-591-99