Boluspor’un alt yapı yöneticilerinden Adil Semercioğlu, kırmızı beyazlıların alt yaş kategorileri ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gelecek yıllara daha sağlam bir şekilde girmek isteyen Boluspor, alt yapı çalışmalarına hız verdi. Kırmızı beyazlıların alt yapı yöneticilerinden Adil Semercioğlu; “Boluspor yıllardır genç oyuncuları almıştır, bu oyuncuları Türk futboluna kazandırmıştır. Bu olaylar Boluspor olarak marka değerimizi artırmıştır. Biz marka değerimizi, ‘İyi ahlak, iyi spor işte Boluspor’ sloganıyla devam ettirmek istiyoruz” dedi.

Haber: Burhan Yeşiltaş

“KİMSEYE AYRICALIĞIMIZ YOKTUR”

Boluspor altyapısı olarak kimseye ayrıcalık yapmadıklarını ve hedeflerinin A takıma oyuncu kazandırmak olduğunun altınız çizen Semercioğlu; “Bizim şuandaki oynadığımız oyun netice odaklı değil. U21 takımımızı biraz daha gençleştirdik, 19 yaş ve altını U21 takımına çektik. Sahaya çıkan takımımızda hemen hemen bu şekilde. Bir tek kaleci Sabri, her ne kadar da U21’den A takıma çıksa da, biz bugün Efe’yi oynatmayı hedeflemiştik. A takımında maç oynamadan haftayı geçirmesiyle U21 takımına Sabri ağabeylik yapıyor. Takımımız, takım oyununu oynuyor, gerektiği yerde basıyor. Bizim istediğimiz coşkulu oynaması, cesaretli oynaması ve yüreğiyle oynaması sporcularımızın. Bugün bunun sahada da gayet güzel yansıtıyorlar. Netice odaklı olmadığımızdan her şey olumlu gidiyor. Bizim hedefimiz U21 takımından 2–3 oyuncuyu A takıma monte edilmek. Burada isim vermek istemiyorum. Oyuncularımızın hepsi kıymetli hepsi değerli hak eden A takıma çıkacaktır. Kimseye de ayrıcalığımız yoktur” şeklinde konuştu.

“KENDİNİ GÜÇLÜ HİSSEDERSEN, GÜÇLÜSÜNDÜR”

Boluspor, alt yaş kategorilerinde forma giyen oyuncuların en başta saygılı, terbiyeli olmalarını gerektiğini ifade eden Semercioğlu; “Altyapı olarak sadece bu takımımız değil, elit gurubu U14-U15-U16 takımlarımız var. Grubumuzda güçlü takımlar var. Biz hiçbir zaman güçlü, zayıf takım ayrımı yapmıyoruz. İş beyinde biter. Kendini güçlü hissedersen, güçlüsündür. Diğer takımlarımızda da aynı şekilde yüreğiyle top oynamalarını hiç bir zaman netice odaklı olmamalarını, sahadaki duruşları, saygılı, terbiyeli olmalarını istiyoruz. Bazı altyapı takımlarını görüyoruz. Tamamen küfür içinde oynayan alt yapı takımları var. Geçtiğimiz günde U16 takımı, Osmanlıspor U16 takımı ile bir maç yaptı. Osmanlıspor’un bir oyuncusu kırmızı kart gördü. Kırmızı kartı görmesinin sebebi küfürdü. Bizim takımımızda da aynı şekilde küfürlü oynuyorsa, bizim oyuncumuza da kırmızı kart göstersin” dedi.

“BİZ OYUNCULARIMIZI TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Bolu’ya gelen misafir takımları en iyi şekilde ağırlamaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen Semercioğlu; “Biz Boluspor Altyapısı olarak Bolu’ya gelen takımları misafir etmeye devam edeceğiz. Biz oyuncularımızı Türk futboluna kazandırmak istiyoruz. Samsun’da olanlar hoş değil. Biz gerekirse yemekte veririz, gerektiği şekilde ağırlarız. Çünkü neticede onlarda bireysel olarak Türk futboluna kazandırılması gereken oyuncular. Biz bunu bu şekilde görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“MAÇIN BAŞLAMASINA 15 DAKİKA KALA BİZİM ÇOCUKLARIMIZ SOYUNABİLDİ”

Erzurum’da oynadıkları maçla ilgili de konuşan Semercioğlu; “Erzurum’da bizden ricacı oldular maçın 10.30’da oynanmasını istediler. Biz bu isteği kabul ettik. Fakat 9.30’da sahaya gittiğimizde soyunma odası yok. Maçın başlamasına 15 dakika kala bizim çocuklarımız soyunabildi. Bunu tabi genele mal etmek doğru değil. Oradaki yönetimin, idarecinin, bu işle sorumlu olan kişinin suçu olarak görüyoruz” dedi.

“BİZİM PRO-LİSANSLI VEYA ELİT-A LİSANSLI HOCAYA İHTİYACIMIZ VAR”

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Boluspor Gençlik Geliştirme Sorumlusu Çetiner Erdoğan’ın görevine getirilmesi isimlerle ilgili çalışmalarında olduğunu sözlerine ekleyen Boluspor alt yapı yöneticilerinden Adil Semercioğlu; “Bizim Pro-lisanslı veya Elit-A lisanslı hocaya ihtiyacımız var. Bu konuda bizim çalışmalarımız var. En uygun, en tecrübeli çekip çevirebilecek ve bizim sistemimize, bizim yapımıza uyun olabilecek kişiyi tespit edip buraya koyacağız. İçerden olabilir” dedi.

Editör: TE Bilisim