Bolu Türk Metal Sendikası, Kamu-Sen, Belediye-İş sendikası 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için üyelerine çağrıda bulundular.

Haber: Aslı Akış

Bolu Park Restaurant’ta düzenlenen kahvaltıya, Bolu Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, Kamu-Sen Bolu İş Temsilcisi Hüsnü Yaman, Belediye-İş sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay katıldı. Basın mensuplarıyla bir araya gelen sendika başkanları Salı günü 10.30’da 1Mayıs kutlamalarında birlik olma mesajı verdiler.

“GENİŞ KATILIMLI KUTLAMA YAPACAĞIZ”

İlk olarak söz alan Türk Metal Sendikası Bolu Şube Başkanı Özgür Elçi, 3 yıldan beri Bolu’da kutlanmayan 1Mayıs’a dikkat çekerek; “3 seneden beri Türk-iş olarak Bolu’da kutlamadık. Türk-İş genel merkezin aldığı karar doğrultusunda 2015’de Zonguldak’taydık, 2016’da Çanakkale’deydik, 2017 yılında da Ankara’da kutladık.  Bu sene Türk- İş Hatay’da kutlama kararı aldı. Ancak bizde bu sene Bolu ili yerel olarak 3 yıldan beri kutlamıyoruz bu 4’üncü sene olarak Bolu’da kutlayalım. Geniş katılımlı bir kutlama yapmak istiyoruz. Biz burada organizasyonumuzu ve başvurularımız yaptık. Hem Düzce’den hem de Ankara’nın belli bir kısmından gelmek isteyen arkadaşlar var. Onları davet ettik. Onlarda katılırlarsa sizin aracılığınız ile iletmek istiyoruz Salı günü saat 10.30’da belediye önünde toplanacağız. Orada korteji oluşturarak Kardelen Meydanına yürüyeceğiz orada kutlamamızı yaptıktan sonra dağılacağız” diye konuştu.

“1 MAYIS’TA EL ELE”

Elçi’nin ardından konuşan Kamu-Sen Bolu İl Temsilcisi Hüsnü Yaman, 1 Mayıs işçinin, emekçinin, haykırışın günü olduğunu ifade ederek; “1 Mayısta işçinin emekçinin alın terinin sömürülmesine karşı bir haykırışın günü olarak bunu kabul ediyoruz. Malumunuz iki gün önce başbakanımızın televizyonlarda yaptığı bir açıklama var. Tüm çalışanların 657’ye tabi tüm çalışanların seçimden sonra sözleşmeliye geçirileceği konusunda bir açıklaması var. Bu dikkate şayan bir açıklamadır. Bunu biz yıllardır sözleşmeliye karşı mücadele eden bir kitle olarak kesinlikle kabul etmediğimizi bildiriyoruz. 1 Mayıs’ta belediye meydanında Türk metal sen ve belediye iş ile beraber Türkiye kamu sen el ele 1 Mayıs’ı Bolu’da kutlamayı planlıyoruz. 1Mayıs’ın bir bahar havası içerisinde geçmesini emekçilerin bugün, bir şenlik havası içerisinde geçmesini arzı ediyoruz ve bunu da başaracağımızı düşünüyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

“1 MAYIS SİYASİ DEĞİLDİR, SİYASETTE DEĞİLDİR”

Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay, ise şöyle konuştu; “1 Mayıs işçi bayramı. Biz şunu istiyoruz; 1 Mayıs’ı kimse hiçbir yere çekmesin. 1 Mayıs siyasi değildir, siyasette değildir. Kimse bu maksatla bir yere çekerekten propaganda yapmasın. Biz istiyoruz ki; tüm partilerde gelsin, el ele kol kola o işçi bayramı içinde beraber olsun. 1 Mayıs çalışanlarımıza, bolumuza hayırlı uğurlu olsun. Bolu’da 3 yıldır kutlamayan 1 Mayıs vardı. Bu 1 Mayısta Bolu’da nasıl bir coşku olduğunu Türk-İş’in nerede olduğunu 1 Mayıs itibariyle Bolu görecektir. Bolu’nun insanı bunu alkışlayacaktır diye inanıyorum. Altını çizerek söylüyorum hiçbir siyasi bir yere çekmeden, siyasilerde gelsinler ki işçi bayramını kutlasınlar. Bir düğün, dernek kutlamalarına gitmesinler. İşçilere saygı ve hürmet göstermelerini isteriz.”

Editör: TE Bilisim