SES Bolu Eş Başkanı Kevser Yongacı, Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan sağlık çalışanlarına şiddet olayına ilişkin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “olayda hiçbir sağlık çalışanı zarar görmemiştir” diyerek şiddeti yumuşatmaya çalışan açıklaması sağlık emekçilerini üzmüş, öfkelendirmişti. Bakan Koca, böylesi ortamlara maruz kalan sağlık emekçilerinden özür dilemeli ve sağlık emekçilerinin kendilerini güvende hissettiği sağlık ortamı tesis edilmelidir” ifadelerini kullandı.

Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde yaşanan sağlıkta şiddet olayına tepkiler çığ gibi büyüyor. Hasta yakınları tarafından sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet olayına bir tepki de SES Bolu Eş Başkanı Kevser Yongacı’dan geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın olayla ilgili açıklamasının ‘şiddet yumuşattığını’ belirten Yongacı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Ankara Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde hayatını kaybeden hastanın yakınları ateşli silahlarla hastaneyi basarak ciddi sağlık sorunu olan vatandaşlarımıza ve sağlık hizmeti sunan emekçilere uyguladıkları şiddeti sosyal medyada yayınlanan görüntülerde izledik.

“BAKANIN AÇIKLAMASI SAĞLIK EMEKÇİKLERİNİ ÜZMÜŞ, ÖFKELENDİRMİŞTİR”

Pandemi ile mücadele de kol kola giren sağlık emekçilerinin şiddet karşısındaki korkuları ve kapının arkasında kurdukları barikatla hastaları ve kendilerini korumaya çalıştıkları görüntüler izleyenleri dehşete düşürürken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “olayda hiçbir sağlık çalışanı zarar görmemiştir” diyerek şiddeti yumuşatmaya çalışan açıklaması sağlık emekçilerini üzmüş, öfkelendirmiştir.

“OLAYIN FAİLLERİNİN CEZALANDIRILMASI İÇİN GEREKLİ ÇABAYI GÖSTERMESİ GEREKMEKTEDİR”

Yaşanan travmanın, bırakın bu travmayı yaşayanları, bu travmayı izleyenlerin bile üzerindeki etkisinin şiddet olduğunu ve şiddetin sadece kesici ve delici aletle olmadığını Sağlık Bakanı’nın biliyor olması ve yaşanan olayın faillerinin biran önce bulunup cezalandırılması için gerekli çabayı göstermesi gerekmektedir.

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASININ HAYATA GEÇİRİLMESİ İÇİN GEREĞİ YAPILMALIDIR”

İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında fedakarca görevlerini yapmaya çalışan sağlık emekçilerine karşı yapılan şiddetin son bulması için uygulanan neoliberal sağlık politikalarının sonlandırılması, sağlık emekçilerine yönelik itibarsızlaştırma ifadelerinden vazgeçilmesinin yanı sıra sağlıkta şiddet yasasının hayata geçirilmesi için gereği yapılmalıdır.

“BAKANI KOCA SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ”

Ve şiddeti yumuşatan açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, böylesi ortamlara maruz kalan sağlık emekçilerinden özür dilemeli ve sağlık emekçilerinin kendilerini güvende hissettiği sağlık ortamı tesis edilmelidir. Şiddete maruz kalan Keçiören Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Acil Servis çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, sağlıkta şiddet sona ersin diye mücadeleden bir adım bile geri atmayacağız.”

Editör: TE Bilisim