(Haber: Oğuzhan Eke) - SOL Parti 28. Dönem Milletvekili Adayı Sinan Cantürk, “Buradaki temel sorun orada çalışan işçilerin düzenli bir şekilde maaşlarını alıp, almadığıdır” dedi.

Bolu Belediyesi tarafından açılışı yapılan Anabolu Konserve Fabrikası’na ilişkin tartışma devam ediyor. Boltartek Genel Müdürü Bahadır Acar’ın, açıklamalarına SOL Parti 28. Dönem Milletvekili Adayı Sinan Cantürk cevap verdi.

Cantürk, açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bahadır beyin ‘Eşinin daha önce konserve fabrikasında çalıştığını, eşinin icra dosyalarıyla ilgili bir takım kesinti sıkıntısı olduğunu, bu kesintilerden dolayı ele geçen net gelirin yeterli olmadığı gerekçesiyle istifa ederek işinden ayrıldığı, iki gün sonra tekrar istifasını geri çekerek işe iade talebinin olduğu, bu talebin de fabrika sahiplerince uygun karşılanmadığını kanıtlarıyla beraber gördüm.’ Şeklindeki açıklaması asılsızdır. Ben açıklamamda eşim ile alakalı bir şeyden bahsetmedim, ayrıca eşim istifa ettikten iki gün sonra fabrikaya geri dönmedi” dedi.

“DEMAGOJİ İLE OLAYI FARKLI YERE ÇEKMESİ DOĞRU DEĞİLDİR”

Olayın farklı noktalara çekildiğini belirten Cantürk, “Yaklaşık 1,5 yıl önce şatafat ile açılan fabrikada gece, gündüz çalıştırılan işçilerin alın teri düzenli bir şekilde ödendi mi? Bahadır Bey bunun cevabını versin. Meselenin bizim icra durumumuz ile alakası yoktur, o bizim kişisel sorunumuzdur. Buradaki temel sorun orada çalışan işçilerin düzenli bir şekilde maaşlarını alıp, almadığıdır. Bizzat konuştuğum işçiler arasında bebeğine bez alamayan, evine ekmek götüremeyen işçiler var. Bir işçinin alın teri kurumadan hakkını vermesi gerekenler demagoji ile olayı farklı yere çekmesi doğru değildir” ifadelerini kullandı.

“MÜCADELE ETTİM VE ETMEYE DEVAM EDECEĞİM”

Cantürk, derdinin çalışanın emeği olduğunu ifade ederek, “Bunu bir kez daha dile getirmekte fayda var. Benim derdim Tanju Özcan ya da her hangi bir başkası değildir. Emeğiyle çalışan birinin, emeğinin karşılığını alamadığında siyasi görüşü ne olursa olsun onun yanında durmak gerektiğini bilerek büyüdüm. Bugüne kadar da bunun için mücadele ettim ve etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE