Sağlık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, her akşam sokakları kaplayan kötü kokudan şikâyetçi. Mahalleli sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Sağlık Mahallesi’nde bulunan Ayça ve Gökçeağaç Sokak ile çevresinde yaşayanlar, uzun süredir kötü koku sorunuyla karşı karşıya. Özellikle akşam saatlerinde etkili olan koku, bölgede yaşayan insanları mağdur ediyor. Koku nedeniyle pencere ve kapılarını açamadıklarını dile getiren mahalleli, Bolu Belediyesinden sorunun bir an önce çözülmesini istiyor.

“NE BİR RÖGAR TEMİZLİK ÇALIŞMASI GÖRDÜM NE DE KOKU BİTTİ”

Kokunun giderilmesi için başvuru yaptığını belirten Özgenur Çetin, “Bir aydır, artan sıcaklıklarla koku da arttı. Biz burada saat 7’den, gece 4’e kadar falan ne pencere açabiliyoruz ne de parkta rahatlıkla yürüyebiliyoruz.  Ben belediyeyi birçok kez aradım. Whatsapp üzerinden şikâyet kayıtları oluşturdum, bana verdikleri tek mesaj şuydu, ‘Kısa bir süre sonra bu durumu halledeceğiz. Daha sonra belediyenin temizlik ekibi beni aradı ve dedi ki ‘Çöp kutularından gelmiyor bu koku, onların temizliği düzeni bir şekilde yapılıyor’ dedi. Belediye bana bir mesaj daha attı, burada da rögar kapaklarını temizlediklerini söylediler ve kokunun geçici olduğunu söylediler fakat ben burada ne bir rögar temizlik çalışması gördüm ne de koku bitti. Biz asla çözüme ulaşamıyoruz, belediyeye buradan yarım saatlik yolda bile değiliz yürüyerek ama asla Sağlık Mahallesi sakinleri olarak sesimizi duyuramadık. 30 dereceyi aşan bu sıcaklarda pencereyi açamaz haldeyiz” dedi.

“KAPI PENCERE HERHANGİ BİR ŞEY AÇAMIYORUZ”

Sorunun bir an önce çözülmesini isteyen Fatma Özkoç, “Ben Sağlık Mahallesinde oturuyorum. Bu kokulardan biz de çok rahatsızız. Kapı pencere herhangi bir şey açamıyoruz. Belediyemizden bu konuda bizde yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu kokunun bir an önce çözüme ulaşmasını istiyoruz.  Dışarıdan gelen bir koku olduğu için bu çok rahatsız edici bir şey. Mahalleyi komple kapladığı için bizi rahatsız ediyor” diye konuştu.

“HERHANGİ BİR GELİŞME YOK”

Koku için çalışma yapılmadığını dile getiren Saime Avcı, “Daha ziyade yazın hissediyoruz kokusunu çünkü dışarıya çıkma daha çok oluyor. Parka çıkamıyoruz, akşam olduğu zaman camı açamıyoruz. Evlerimizin içine doluyor. Çok rahatsızız.  Hep var. Benim bildiğim biz yazın çok çekiyoruz ama belediye ne çalışması yaptı bilmiyorum. Arkadaşlar belediyeye müracaat etmişler ama herhangi bir gelişme de yok, yapılan çalışma da yok” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE