Fahiş elektrik zamlarına karşı ülke çapında imza kampanyası başlatan SOL Parti, İzzet Baysal Caddesinde stant açtı. Vatandaşlar imza kampanyasına yoğun ilgi gösterdi.

Haber: Aslı Akış

SOL Parti tarafından fahiş elektrik zamlarına karşı başlatılan imza kampanyası pek çok ilde devam ederken, partinin 24 Şubat tarihinde açacağı dava için bir yeni stant da Bolu’da açıldı. Elektrik ve doğalgaz faturalarına yapılan zamların geri çekilmesinin yanı sıra enerji dağıtım şirketlerinin kamulaştırılması talebiyle Türkiye’nin birçok ilinde başlattığı imza kampanyasına Bolulular yoğun ilgi gösterdi.

“ADİL OLMAYAN FATURALARI REDDEDİYORUZ”

SOL Parti Bolu İl Başkanı Dilara Kurtuluş; “Enerji şirketleri daha çok kar etsin diye elektrik faturalarımız ikiye üçe katlandı. Tükettiğimiz elektriğin kat be kat fazlasını ödemek zorunda bırakılıyoruz. Bu adil olmayan faturaları reddediyoruz” dedi.

“ZAMLAR DERHAL GERİ ALINMALIDIR!”

Artan hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların faturaları ödeyecek gücünün kalmadığı hatırlatan Kurtuluş; “2021 yılında 5 milyon ailenin elektriği kesilmiş; zamlar sonrasında bu oranın ikiye üçe katlanacağı da açıktır. Enerji bir insan hakkıdır; hiç kimse bu haktan mahrum bırakılamaz. Zamların geri çekilmesi için enerji şirketlerine dava açıyoruz. Özelleştirilmiş tüm kurum ve varlıklarımızı geri almak; eğitimin ve sağlığın herkes için hak olduğu; herkesin gıda, barınma, enerji başta olmak üzere temel insani ihtiyaçlarının karşılandığı; işçinin emekçinin söz sahibi olabildiği eşitlikçi  ve özgürlükçü bir geleceği kurmak için SOL Parti’de örgütlenmeye çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

“ENERJİ BİR İNSAN HAKKIDIR”

SOL Parti’nin acil taleplerini de sıralayan Dilara Kurtuluş; “Zamlar derhal geri çekilmelidir. Zamları geri almadan, düşük tarifede elektrik tüketim sınırının 150 kWh’den 210 kWh’a çıkartılması indirim değil büyük bir aldatmacadır. Konutlarda elektrik, doğalgaz ve suya yansıyan KDV sıfırlanmalıdır. Enerji bir insan hakkıdır; faturasını ödeme güçlüğü çekenlerin elektriği, gazı ve suyu kesilmemelidir. Kalıcı çözüm için enerji şirketleri derhal kamulaştırılmalıdır. Enerji bugün kamu hizmeti olarak sunulursa 100 TL olan fatura anında 25 TL’ye düşecektir.” şeklinde konuştu.

“ŞU ANA KADAR 150-200 İMZA TOPLADIK”

Kampanya hakkında konuşan SOL Parti Mudurnu İlçe Başkanı Sinan Cantürk; “SOL Parti Türkiye genelinde zamlara ve pahalılığa hayır imza kampanyası başlattı. Biz de Bolu’da vatandaşlarımızın doğal gazdan, elektrikten vesaireden zarar gördüğü bu zamlara karşı imza kampanyası başlattık. İlgi de güzeldi. Soğuğa, yağmura rağmen, halkımız gelip imzalarını bizimle paylaştılar. Şu ana kadar 150-200 imza topladık. Güzel gidiyor, sanırım önümüzdeki hafta içi tekrar hava durumuna bakarak 3 gün boyunca Bolu’da imza kampanyasını devam ettireceğiz” kelimelerini kullandı.

“HİÇ UMMADIĞIMIZ İNSANLARDAN DESTEK GÖRMEYE BAŞLADIK”

Çalışmaya farklı kesimlerden insanların da destek verdiğini dile getiren Cantürk, “Gerçekten yapılan zamlardan herkes çok mağdur. Hiç ummadığımız insanlardan destek görmeye başladık. Az önce buraya gelip, ‘Ben AK Partiliyim ama gerçekten çok mağdurum. Bizim sesimizi kimse duyurmuyor, sizlerin aracılığıyla görüyoruz’, çok mutlu olduklarını dile getirdiler. Bunun için bütün Türkiye genelinde zamlara ve pahalılığa karşı ayın 24’üne kadar biz imza kampanyamızı devam ettireceğiz. Ayın 24’ünde, topladığımız bütün imzalarla enerji şirketlerinden şikayetçi olacağız” açıklamasını yaptı.

“ÖZELLEŞTİRMEYE KAŞI MÜCADELE ETTİK”

Enerji kurumlarının kamuya devredilmesi gerektiğini belirten Cantürk, “Aynı zamanda enerji şirketlerinin kamulaştırılmasını talep ediyoruz çünkü daha önce özelleştirme yapılırken de biz SOL Parti olarak da Türkiye’nin 81 ilinde özelleştirmeye kaşı mücadele ettik. Bugün özelleştirilen bu enerji şirketlerinin bizi sokmuş olduğu durumu, halkı mağdur ettiğini gördüğümüz için tekrar kamulaştırılması talebiyle bugün buradayız ve buralarda olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“GEÇİNME DURUMUMUZ MEÇHUL”

İmza kampanyasına destek veren ve 2 torunu okuttuğunu ifade eden Sabri Nudullu, şu ifadeleri kullandı:

“Bin 200 lira doğal gaz geldi, 570 elektrik parası geldi. Geçinme durumumuz çok meçhul.”

 

 

Editör: TE Bilisim