AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, cumhur ittifakına oy veren vatandaşlar için kullanılan söylemlere sert tepki gösterdi. Güner; “Millet iradesine saygı göstermiyorlar. Kendi parti ya da oluşumlarına oy vermeyen seçmenlere hakaret boyutunda cümleler sarf ediyorlar. . 28 Mayıs’ta Büyük ve Güçlü Türkiye Zaferi’ni kutlayacağız” dedi.

Haber merkezi

14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,52 oy oranı ile ilk sırada yer alırken Cumhur İttifakı paydaşları da 322 milletvekili çıkararak meclis çoğunluğunu elde etti.

Millet iradesinin tecelli ettiği yer olan sandıktan çıkan sonuçların ardından AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Cumhuriyet Halk Partisi’nin başını çektiği isimlerin Cumhur İttifakına oy veren vatandaşlar için hoş olmayan ifadeler kullandıklarını söyledi.  Güner, CHP’li belediyelerin depremzedelere yaptıkları yardımları kestiğini dile getirdi.

 “VAHŞİLEŞEN BİR GÜRUH HALİNE DÖNÜŞTÜLER”

Suat Güner, muhalefetin iktidar olma hayaline daldığını belirterek, “Hayalleri gerçek olmayınca adeta vahşileşen bir güruh haline dönüştü. ‘İşte geliyoruz, gelir gelmez hesap soracağız, bakın sizlere neler yapacağız, öfkemizden korkun, titreyen, bekleyin vb.’ ifadelerle ayrımcı, kamplaştırıcı ve şiddeti körükleyen bir dil kullandılar. Ne mutlu ki iktidara gelemediler, gelemeyecekler de” ifadelerini kullandı.

“TEKRAREN SÖYLÜYORUM: BAŞARAMAYACAKSINIZ”

Söz konusu grubun yıllardır ‘demokrasi, düşünce özgürlüğü, söz söyleme hürriyeti, insan hakları’ gibi söylemleri dillerinden düşürmediğini hatırlatan Başkan Güner, “Ancak istedikleri olmayınca anayasa ile korunan bu kavramları bir tarafa bırakıyorlar. Millet iradesine saygı göstermiyorlar. Kendi parti ya da oluşumlarına oy vermeyen seçmenlere hakaret boyutunda cümleler sarf ediyorlar. Buna maalesef kalpleri kararmış şekilde afetzedelerimizi de eklediler. Tekraren söylüyorum; başaramayacaksınız. Milletimiz yine istikrardan yana taraf olacak; yerli, milli ve tam bağımsız bir ülke olma hedefi doğrultusunda kararını verecek. 28 Mayıs’ta Büyük ve Güçlü Türkiye Zaferi’ni kutlayacağız. Bizim iktidarımızda 21 yıldır olduğu gibi hiç kimse kaybetmeyecek” şeklinde konuştu.  

Editör: Servet GÖKÇEK