(Haber: Oğuzhan EKE) - Partisinin belediye başkanı adayının, vatandaşın istediği isim olacağını aktaran AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, “Vatandaşımızın gönlüne girebilen arkadaşlarımız aday olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi gibi seçmenin taleplerine kulağını tıkamış hareketler bizde olmaz” dedi.

AK Parti Bolu İl Başkanlığı, yerel seçimlerde aday adaylığını açıklayan isimler için temayül yoklaması gerçekleştirdi. Yüzde 85’lik katılımla yapılan temayülde, anket yöntemi kullanıldı. Temayüle katılan AK Partili üyeler, temayül formundaki “Belediye hizmetleri yönünde nasıl buluyorsunuz? Halkla ilişkiler yönünden nasıl buluyorsunuz? Partimizin ilke ve değerleri açısından nasıl buluyorsunuz? Belediye başkanının yeniden aday gösterilmesini ister misiniz?” sorularını yanıtladı.

“KAMUOYUNDA ANKET ÇALIŞMALARI YAPILACAK”

Temayüle dair AK Parti’den yapılan açıklamada, “En geç 17-18 Aralık’ta belli olacak adaylarla ilgili temayül yoklamasının ardından, kamuoyunda anket çalışmaları yapılacak ve adaylarla ilgili vatandaşın görüşüne başvurulacak. Temayül ve anketlerden ortaya çıkan sonuçlara göre parti genel merkezi tarafından değerlendirme yapılarak adaylar hakkında sonuca ulaşılacak. Adayların isimleri en geç 17-18 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna duyurusu yapılacak” ifadeleri yer aldı.

“MEMNUNİYET ESASLI GÖRÜŞ İSTENDİ”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti’nin millete hizmet ettiğini ifade ederek, “Bu ülkeye ömrünü adamış ve hizmet süresi boyunca ülkemize çağ atlatan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vatandaşımızla ilgili yaptığı en önemli değerlendirmelerinden biri ‘Biz bu milletin efendisi değil, bu milletin hizmetkârıyız’ şeklinde olan yorumudur. AK Partimizin birinci önceliği ve esası Liderimizin de ifade ettiği gibi vatandaşımıza hizmettir, vatandaşımıza hizmetkâr olma düsturumuz vardır. Yerel yönetimlerde bulunan arkadaşlarımız hakkında yapılan değerlendirmede iş yapan, sonuç alan, hizmet üreten arkadaşlarımız her zaman yoluna devam eder. AK Parti’de adamcılık değil, çalışan kazanır. Milletimize hizmet edebilmiş, hizmet etmesi mümkün olan, vatandaşımızın gönlüne daha fazla girebilen ve doğru sonuçları alabilen arkadaşlarımız aday olacaktır” diye konuştu.

“YEREL SEÇİMLERDEN ALNIMIZIN AKIYLA ÇIKACAĞIZ”

Güner, belirlenecek adayın, vatandaşın istediği isim olacağını altını çizerek, “Biz toplumumuzun bütün kesimlerine, mahalleden ile uzanan teşkilat mensubu arkadaşlarımızla ulaşıyoruz. Her mahalleden, her sokaktan bu şekilde haberdar oluyoruz. Dolayısıyla AK Parti’nin toplumun nabzını yakından takip ettiği bir teşkilat yapısı var. Dolayısıyla burada yapılan değerlendirmeler çok önemli. Biz işini doğru yapan, temsilini doğru kullanan ve vatandaşımıza hizmet eden adaylarımızla yolumuza devam ederiz. Cumhuriyet Halk Partisi gibi seçmenin taleplerine kulağını tıkamış ve sağır olan, tepeden inmeci yaklaşımlarla aday belirleyen ya da kendi yanında yöresinde bulunan kişilerle ‘Adamcılık’ esaslı kadro oluşturma gibi hareketler bizde olmaz. Bizim partimiz bugüne kadar halka hizmet partisi oldu İnşallah vatandaşımızın teveccühü ile olmaya devam edecektir. Temayüle katılan tüm parti teşkilatı mensubu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah yerel seçimlerden alnımızın akıyla daha güçlü bir şekilde çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE