Sürücüler dikkat! Akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısı zam geliyor. Yapılacak zamla birlikte benzin ve motorin 15 TL'ye dayanacak. Öte yandan akaryakıtta beklenen benzin ve motorin fiyatına zam sonrası LPG’ye zam geleceği kesinleşti.

HABER: ASLI AKIŞ

Akaryakıt fiyatlarına gece yarısı zam gelecek. Ekonomist Oğuz Demir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; “Yarın gece yarısından geçerli olmak üzere hem motorine hem de benzine 45-50 kuruş zam görünüyor. (Artışın temel nedeni ise petrol fiyatlarındaki artış)” ifadeleriyle duyurdu.

Brent Petrolün 90 doları aşması sonrasında benzin ve motorinin ton fiyatının küresel piyasalarda yükselmesi, akaryakıt fiyatlarına yeni zammı beraberinde getirdi.

Salı gününü çarşamba gününe bağlayan gece (bu gece yarısı) yapılacak zamla birlikte benzin ve motorin fiyatları tarihi rekor kıracak.

Şubat ayının ilk gününde yapılacak zamla birlikte, Benzinin litresi 14.50 TL'yi geçecek, motorin ise 14.70'e çıkarak 15 TL'yi zorlayacak.

Öte yandan 2022'nin ilk ayında benzin ve motorin 3 kez açık, 4 kez de gizli gizli zam yapıldı. Son zamlarla birlikte benzinin litresi 14 TL 14 kuruşa, motorin litresi de 14 TL 36 kuruş çıktı. LPG ise benzin ve motorinden aşağıda kalmadı.

ZAM MİKTARI İSE 38 KURUŞ OLARAK BELİRTİLDİ

LPG fiyatı son olarak 12 Ocak’ta EPGİS’in açıklamasına göre, 29 kuruş zamlanmıştı. Akaryakıt sektörü kaynakları, LPG fiyatı için çarşamba gününden geçerli olmak üzere yeni bir zammın geleceği bildirildi. Zam miktarı ise 38 kuruş olarak belirtildi.

Bolu’da LPG otogaz fiyatı 9,16 liradan, benzinin litresi 14,11, motorinin litresi ise 14,33 liradan satılıyor.

Editör: TE Bilisim