(HABER MERKEZİ) - Başta benzin, motorin (mazot) olmak üzere akaryakıt fiyatları son dakika haberleri ÖTV zammı sonrası araç sahiplerinin gündeminde yer almaya devam ederken yeni bir gelişme yaşandı. Hem benzin litre fiyatı, hem motorin fiyatları hem de otogaz (LPG) fiyatları bugünden geçerli olacak şekilde zamlandı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2023 yılı ikinci yarısı için açıkladığı Yİ-ÜFE oranı yüzde 25.6 oldu. Bu da akaryakıttan alınan ÖTV oranını aynı oranda yükseltti. Böylece 1 litre benzin ÖTV tutarı 7,52 liradan 9,82 liraya yükseldi. 1 litre motorin ÖTV tutarı da 7,05 liradan 9,21 liraya yükseldi.

AKARYAKITTA ÖTV ZAMMI TABELAYA YANSIDI

Bu gelişme sonrası bugünden geçerli olmak üzere hem benzin hem motorin (mazot) hem de otogaza (LPG) zam geldiği öğrenildi.

Foreks Haber'in aldığı bilgiye göre, bugünden geçerli olmak üzere benzin grubunda pompa satış fiyatlarına yansıyacak şekilde 2,31 TL, motorin grubunda ise 2,17 TL ÖTV fiyat artışı meydana geldi.

Otogaz grubunda ise bugünden geçerli olmak ve pompa satış fiyatlarına yansayacak şekilde 1,00 TL ÖTV fiyat artışı meydana geldi.

Gelen zam ile birlikte Bolu’da benzinin litresi 37,51 TL, motorinin litresi 39,98 TL, lpg’de ise litresi 19,33 TL oldu.

Editör: Servet GÖKÇEK