Aydın Taksi Durağı’nda taksicilik yapan Kudret Kodal, aşı sıralamasında taksi şoförlerinin öne alınması gerektiğini belirterek, “Devlet bizlere elinden geleni yaptı, maddi destekte de bulundu. Aşı sıralamasında öne alınmak istiyoruz” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Bolu’da taksiciler aşılanmak istiyor. İlimizde Aydın Taksi Durağı’nda taksicilik yapan Kudret Kodal, 17 gün uygulanacak olan tam kapanma sürecinde işlerinin kötü olduğunu dile getirdi. Kurallara uymayan vatandaşları ikaz ederek uyardıklarını söyleyen Kodal, izin belgesi olmayan vatandaşları taksiye almadıklarının altını çizdi. Ayrıca hükümetin kendilerine her türlü desteği sağladıklarını ama aşı sıralamasında öne alınmadıklarını işaret ederek, aşı sıralamasında öne alınma talebinde bulundu.

“TAM KAPANMA HER ESNAFA OLDUĞU GİBİ BİZİ DE ETKİLEDİ”

Sabah saatlerindeki hareketliliğin dışında işlerinin genel olarak durgun olduğuna dikkat çeken Kodal, “Tam kapanmanın da etkisiyle işlerimiz haliyle kötü. Yine de bugünümüze şükür yani sabah yine bir hareketlilik oluyor saat 10.00-11.00’a kadar. Ondan sonra azalıyor. Tam kapanma her esnafa olduğu gibi bizi de etkiledi” şeklinde konuştu.

“KEYFİ GİDECEKLERİ YERLERE GÖTÜRMÜYORUZ”

Bolu halkının kurallara uyduklarını, ayrıca izin belgesi olmayan vatandaşları zorunlu haller dışında taksiye almadıklarını vurgulayan Kudret Kodal, “Bolu’da pek yaşamıyoruz. Kurallara uymayan vatandaşları ikaz ettiğim zaman zorluk çıkarmıyorlar. İtiraz etmiyorlar. Bolu halkı buna aşina, alışmışlar. İzin belgesi olmayan vatandaşlara soruyoruz İzin belgesi olup olmadığını. İzin belgesi olmadığı zaman hastane gibi yerlere götürüyoruz. Onun dışında keyfi gidecekleri yerlere götürmüyoruz” kelimelerini kullandı.

“AŞI SIRALAMASINDA ÖNE ÇEKİLMEK İSTİYORUZ”

Kudret Kodal, hükümetin kendilerine her türlü desteği sağladıklarını ancak aşı sıralamasında öne alınmadıklarını ifade ederek, “Devlet bizlere elinden geleni yaptı, maddi destekte de bulundu. Aşı sıralamasında öne alınmak istiyoruz. Bizlerde hizmet sektöründeyiz. Araçlarımıza sürekli insanlar binip, iniyor. O yüzden aşı sıralamasında öne çekilmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“AŞILAMA OLDUĞU SÜRECE DE İNŞALLAH BİTER”

Son olarak pandemi sürecinin aşılama ile sona ereceğine inandığını belirten Kudret Kodal, “En büyük temennimiz pandeminin sona ermesi. Herkes gibi bizlerde nefes alacağız. İnşallah da bir an önce biter. Bunun bitmesi de önce aşılamadan geçiyor. Aşılama olduğu sürece de inşallah biter” dedi.

Editör: TE Bilisim