Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşünde Ankara’ya ulaştı. Özcan, Anıtkabir’e çelenk bırakarak, “Önce sizin partinizin genel başkanının ve yönetiminin muhakkak değişmesi gerekmektedir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Genel seçimler sonrası sosyal medyadan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştiren paylaşımlar yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildi. Kemal Kılıçdaorğlu’nun istifa etmesi gerektiğini dile getiren Tanju Özcan, 3 Temmuz’da Bolu’dan Ankara’ya, ‘Değişim ve Adalet’ yürüyüşü başlattı. 10 günlük yürüyüşünü tamamlayan Özcan ve beraberindekiler, Ankara’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir’i ziyaret etti. Aslanlı yolda yürüyen Özcan, Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktı.

Anı defterini de imzalayan Özcan, Atatürk’e seslenerek, “Önce kazanılması mümkün değil denilen Milli Mücadele’yi kazanıp emperyal güçlere diz çöktürdünüz. Sonra ‘Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir’ diyerek, saltanat rejimine son verdiniz. Akabinde kurduğunuz Cumhuriyet Halk Partisi vasıtasıyla üniter, laik Türkiye Cumhuriyetini hayata geçirdiniz. Ancak geldiğiniz noktada üzülerek ifade ediyorum ki Amerika Birleşik Devletleri’nin başını çektiği Büyük Orta Doğu Projesi’nin (BOP) hayata geçmesi için kurduğunuz partinin bugünkü yönetimi adeta emperyal güçlerin askeri gibi çalışmaktadır. Bu karanlık ve sizin düşmanınız olan yönetimin değişmesi gerekmektedir. Ancak bunların değişiminden önce sizin partinizin genel başkanının ve yönetiminin muhakkak değişmesi gerekmektedir. Ben bunu sağlamak için arkadaşlarımla birlikte Köroğlu’nun diyarı Bolu’dan 200 kilometre yürüyerek Ankara’ya geldim” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ