(HABER: HURİ AFACAN) - Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerde bulunan lise öğrencisinin bu davranışı üzerine Başkan Özcan açtı ağzını yumdu gözünü.

İstanbul’da lise öğrencisi olan A.E.S., elindeki Mustafa Kemal Atatürk fotoğrafıyla uygunsuz hareketlerde bulunarak sosyal medyada bomba etkisi oluşturdu. Yaptığı saygısız davranış sonucu büyük tepki alan lise öğrencisine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da tepki gösterdi. Özcan, lise öğrencisi üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öğrencinin ailesi ve öğretmenlerine ayrıca muhalefet yöneticilerine de ateş püskürdü.

Başkan Özcan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Hani dindar bir nesil yetişecekti? Recep Tayyip Erdoğan; devri İktidarınızda sapkınlık oranı yükselmiş bir nesil yetişti. Ben bu çocuğu değil de, sizlerin telkinleriyle bu çocuğu İmam Hatip Lisesi’ne gönderen ailesini ve bu çocuğun beynini yıkayan öğretmenlerini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Tabi bu vesileyle, sizi 21 yıldır iktidarda tutan basiretsiz muhalefet yöneticilerini de unutmuyorum.” diye konuştu.

CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Sosyal medyada yapılan paylaşımın ardında büyük tepki alan lise öğrencisi, gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal'daki Anadolu Adliyesi'ne getirildi. A.E.S. savcılık ifadesinden sonra 'Halkın bir kesimini sosyal sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farkılığına dayanarak alenen aşağılama' ve 'Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret' suçlarından tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği A.E.S.'nin tutuklanmasına karar verdi. A.E.S. cezaevine gönderildi.

Editör: Ebru Buket EKE