(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kentsel dönüşüm planlarıyla Bolu'nun altyapısını güçlendirme hedeflerinden bahsederek, şehrin geleceğine yeni bir vizyon kazandıran İmaret Projesinde gelinen son durumu Köroğlu TV mikrofonlarına anlattı. Özcan, halk market ve yöresel ürün satışıyla İmaret Meydanı'na yeni bir bakış açısı kazandırmak istediklerini vurguladı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan imaret meydanındaki katlı otoparkı kaldırıp oradaki binaları kamulaştırarak seçim döneminde vaat ettiği projeyi hayata geçirdi.

Aktaş Mahallesi’nde bulunan, etrafı tarihi hamamlarla çevrili eski katlı otoparkın yıkımına, Temmuz 2021 yılında başladı. Yıkım çalışmalarının başlamasının üzerinden 2 sene geçen katlı otoparkın yerine başlayan İmaret Meydanı Projesi’nde sona gelindi. Kamulaştırılan 2 bina yıkıldı. Peyzaj çalışmaları da tamamlandı. Bolu’nun tarihi iki meydanı birleşti.

Başkan Tanju Özcan Köroğlu TV & Köroğlu Gazetesinden Bolu Belediyesini işaret ederek önümüzdeki 5 yıl için göreve yeniden gelirse planladıkları projelere ilişkin konuştu. Özcan; “Seçim döneminde vaat etmiştik. Bu binayı kamulaştıracağımızı buradaki o her an yıkılmak üzere olan otoparkı kaldıracağımızı söylemiştik. Burası biliyorsunuz imaret meydanı. Şu an Köroğlu TV’nin olduğu yerden Röportajı yapıyoruz” dedi.

“İKİ MEYDANI BİRLEŞTİRDİK”

Tarihi meydanda şimdiye kadar yapılan ve sonrasında planlanan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Özcan; “2019 yılında tam karşıda 4 katlı üzerinde de çelik konstrüksiyon konulmuş bir yapı vardı dolayısıyla baktığınızda hiçbir şey göremiyordunuz. O yapı yıkıldıktan sonra da bu iki binanın yıkılmasının ne kadar elzem olduğu ortaya çıktı. Epey uğraştırdılar fakat kamulaştırdık o iki binayı. İmaret meydanıyla belediye meydanını yani demokrasi meydanını bir anlamda birleştirmiş olduk. Görsel olarak da Bolu’nun önünü açtık.

“BOLU’NUN GELECEĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Meydanda tarihi camilerimiz, hamamlarımız var. Burayı yıkarak her birini ortaya çıkarmış olduk. Önümüzdeki süreçte biz bu meydanı daha da genişletmeyi planlıyoruz. Kuveyt Türk’ün olduğu bina, karşı tarafta Şenel Lokantası, Tekin Giyim’in olduğu bölgeyi de kamulaştırmak suretiyle alana katmayı planlıyoruz. Sonraki yıllarda da bu meydanı genişletmeyi amaçlıyoruz. Bolu’nun geleceği için bunları yapmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“GÖNLÜMDEN GEÇEN HALK MARKET”               

Yıkılan katlı otoparkın yerine ucuz tüketim malzemelerinin satılacağı halk market düşüncesi olduğunu da paylaşan Özcan; “Arkadaşlarımızla tartışıyoruz ama benim gönlümden geçen burayı bir halk marketi haline getirmek. Yani ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın et, süt,  manav ürünleri, hijyen malzemeleri gibi hayati öneme sahip temel gıda maddelerini piyasaya göre daha ucuza alabilmelerini istiyoruz. Böyle bir sistem üzerinde çalışıyoruz” diye konuştu.

“BOLUMUZA NASIL KATMA DEĞER SAĞLARIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Başkan Tanju Özcan, istişareler doğrultusunda Bolu’ya katma değer katacak yöresel ürünlerin satışının da yapılabileceğini ifade ederek; Bazı arkadaşlarımızda Bolu’ya gelen turist otobüslerini oraya çektirelim. Burada Bolu’nun yöresel ürünlerini, markalarını görebilecek alan oluşturalım. Tabi istişare içerisindeyiz. En güzel şekilde bolumuza en çok katma değer sağlayabilecek şekilde nasıl değerlendirelim diye düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde de kamuoyuyla paylaşacağız. Zaten binalar yıkıldı biliyorsunuz. Önümüzdeki günlerde orayı geniş merdivenle birkaç basamakla terasa bağlayacağız. Aşağıdaki iş yerlerini kısa sürede hizmete alacağız. Önceliğimiz basamakları yaparak meydanla bütünleşmesini sağlamak. Daha sonra aşağıyı en işlevsel nasıl kullanabilirsek o şekilde değerlendireceğiz” açıklamalısında bulundu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCÜLÜK ETMEK İSTİYORUZ”

PTT caddesiyle ilgili bir çalışmanın olması için kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğunu belirten Özcan; “Orayla ilgili bir kentsel dönüşüm yapmamız gerekiyor. Yeni çıkan kentsel dönüşüm yasası maalesef ihtiyacı karşılamaktan çok uzak. Önümüzdeki süreçte Allah bir daha nasip ederse vatandaşlarımız uygun görürse bir 5 yıl daha bu görevde olursak müteahhitlerin girmek istemediği alanlarda veya yeterince verimli bulmadığı alanlarda biz Bolu- Bel AŞ aracılığıyla kentsel dönüşüme öncülük etmek istiyoruz. Tabi öncelikli olan alanlardan bir tanesi de PTT Caddesi çünkü yol çok dar, araç trafiği fazla. Yine bu bölgede kapalı otopark yapma imkanı da az. Her tarafta yapılaşma tamamlanmış durumda. Dolayısıyla trafik yükünü alabilmemiz için caddenin genişlemesi gerekiyor. Bunu da Ancak kentsel dönüşüm ile yapabilirsiniz. Münferit olarak kamulaştırma imkânı maalesef olmaz uzun sürer.”

Editör: Oğuzhan EKE