“YAVAŞ VE İMAMOĞLU MASUM DEĞİL!”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masadan ayrılmasının ardından Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun süreçteki rolüne dikkat çekti ve "masum değiller" açıklamasında bulundu.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Artık Altılı Masa’dan olmayacağını söyleyen Meral Akşener'in ayrılığı sonrası kulislerde birçok söylem oluştu. Kimi Kılıçdaroğlu'nu suçlarken kimileri de Akşener'in ihanet ettiğini ielri sürdü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, Altılı Masa'da yaşanan kriz sonrası dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Özcan, Akşener'in çağrı yaptığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı işaret ederek “ne kadar masumlar orası tartışılır” dedi.

“70 GÜN KALA OLACAK İŞ Mİ?”

Özcan, İYİ Partili ve CHP’li seçmenin moralinin bozulduğuna dikkat çekerek, “Herkes birbirini suçluyor ama ben burada karşılıklı bir dayatma olduğunu düşünüyorum. Eylül ayından beri Kemal Kılıçdaroğlu’nu herkes 13. Cumhurbaşkanı adayımız diye takdim etti. Bütün Türkiye 1.5 yıldır cumhurbaşkanlığı adaylığı için PR çalışmasını biliyor. Hatta Altılı Masa dağılır bile denildi. Hadi, Kılıçdaroğlu bir hata yaptı ve son ana kadar bunu konuşmadı diyelim, peki Sayın Akşener neden hiç sormadı “Kemal Bey, böyle böyle bir şeyler var, şunların isimleri de geçiyor gel bunu ölçelim, anket yapalım.” Daha önce niye söylenmedi? Niye 70 gün kala? İnsanların Akşener’e tepki göstermesinin sebebi aslında bu. 70 gün kala olacak iş mi diyor insanlar? Şu anda İYİ Partili ve Cumhuriyet Halk Partili seçmenin morali bozuldu.” İfadelerini kullandı.

“KARŞILIKLI DAYATMA VAR”

Başkan Özcan, iki belediyenin Akşener’e sinyal verip vermediğini merak ettiğini söyleyerek, “Karşılıklı bir dayatma olduğunu düşünüyorum. Sayın Akşener’in dayatması şu; Cumhuriyet Halk Partisi’nin iki belediye başkanından biri yani Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş olsun… Ama bizim bu iki belediye başkanımız ne kadar masum orası tartışılır. Sayın Akşener'e iki belediye sinyal mi verdi ki Akşener bu isimleri ortaya attı? Ben bunun cevabını çok merak ediyorum ve tarih ileride yazacak diye ümit ediyorum.” diye konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE