Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’de delege seçimlerini iptal ettiğini dile getirdiği, CHP Bolu Belediye Başkanı Ersan Türkoğlu için, “Ersan Türkoğlu, benim açımdan CHP il başkanı değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nu sevenler derneğinin başkanı” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Ankara’daki CHP Genel Merkezine gerçekleştirdiği yürüyüşün ardından Bolu’ya dönen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye binasında basın toplantısı düzenledi. Özcan’ın gündeminde CHP Bolu İl Örgütünde düzenlenen mahalle delege seçimleri vardı.

“OTURMUŞ ORAYA ATAMA BİR İL BAŞKANI…”

Ersan Türkoğlu için “Atanmış” yorumunu yapan Özcan, seçimlere müdahale etmediğini belirterek, “Oturmuş oraya atama bir il başkanı, ondan sonra ben yolda yürüyorum, ‘Delege seçimlerine’ karışıyor. Ben şu ana kadar hiç yalan söylemedim ki karıştıysam karıştım, karışmadıysam karışmadım dedim. Hiç kıvırmadım. Birini destekliyorsam, açıkça da destekliyorum dedim. Benim yokluğumda olmuş. Benim zaten ne zaman, kime telefon edecek vaktim olacak? Ne organizasyonu yapacağım? Zaten günün yarısını yürüyerek, yarısını da molalarda insanlarla sohbet ederek geçirdik. Dolayısıyla sen gitmişsin, bir grup arkadaş liste çıkarmış sana karşı, kazanmışlar, eze eze kazanmışlar. Şimdi delege seçimlerin iptal edecekmiş” dedi.

“6 TANE DE KILIÇDAROĞLU’NA ASKER DELEGE YAZSINLAR”

CHP’li üyelere seslenen Özcan, “Neden, onunla yarışa girmişler çünkü. Ne hadlerineymiş… Zihniyete bak işte. İmam, cemaat ilişkisi gibi… Başaktakiler bunları yaparsa, sorgusuz sualsiz il başkanlarını, ilçe başkanlarını alırsa, bu küçük hadsiz de delege seçimlerini iptal eder. Etsin, boş verin, CHP’lilere sesleniyorum. Boş verin, gitmeyin artık sandık falan koyacağım derse. Otursun yazsın yeni milletvekiliyle birlikte. Ararlar Rıfat abilerine mi sorarlar, başkasına mı sorarlar, 400 tane delege yazsınlar. O 400 delege önce istedikleri ilçe başkanını seçsin, sonra il başkanı olarak bunu tekrar seçsin. Ondan sonra 6 tane Kılıçdaroğlu’nu çok seven adam buluyorlarsa Bolu’da, 6 tane de Kılıçdaroğlu’na asker delege yazsınlar, bitirelim bu süreci. Uğraşmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

“SADECE MUHALEFET ETMEYE ALIŞMIŞLAR”

Türkoğlu’nun daha önce AK Parti’yi eleştirmediğini ifade eden Özcan, “Biz bu partiyi, yüzde 4 buçuklardan aldık. Yüzde 53 ile seçim kazandık en son. Bunu bu şekilde taçlandırdık. Bugüne kadar AKP’ye kadar, kaç senedir görevde Ersan Bey? İlçe başkanı olarak, il başkanı olarak… 5-6 senedir görevde. Daha önce de görevleri vardı. Kaç kez, yüksek sesle AKP’yi eleştirdiğini duydunuz? Şu CHP’nin evladı belediye başkanına, bu kadar müfettişler gelirken, iftira atılırken, bir tek açıklama yaptığını duydunuz mu? Mevcut il başkanının, ondan önceki il başkanının. Duymadınız çünkü bunlar maalesef sadece muhalefet etmeye alışmışlar. İktidara falan gelmek istemiyor” diye konuştu.

“AKP VE MHP’DE BİLE BUNLAR YAŞANMIYOR”

CHP içerisinde yaşananları eleştiren Tanju Özcan, “Bunlar seçim geceleri ışıkları erken söndürmeyi özlemişler. O yüzden bırakıyorum ben kendi haline. Ne halleri varsa görsünler. Benimle birlikte yürüyüşe katılan, destek veren veya bunların karşısına liste çıkartma hadsizliğinde (!) bulunanları disipline veriyorlar. Nedir bu arkadaş? Nedir bu ya? Bizim eleştirdiğimiz AKP ve MHP’de bile bunlar yaşanmıyor” şeklinde konuştu.

“BENİM AÇIMDAN CHP İL BAŞKANI DEĞİL”

Özcan, Türkoğlu’nun kendisi için il başkanı olmadığını belirterek, şu açıklamayı yaptı:

“Birçok arkadaşımı ihraç edecekler, bunu da biliyorum. Edin kardeşim, zaten bu partiyi biz aldığımız 300 - 400 tane üyesi vardı. Bu sayı 5 bin, 6 binlere kadar gelmişti. Tekrar oralara kadar düşersiniz. Artık Ersan Türkoğlu, benim açımdan CHP il başkanı değil, Kemal Kılıçdaroğlu’nu sevenler derneğinin başkanı. Ben öyle nitelendireceğim.”

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ