Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın açıklamasında, fatura yardımında bin 75 kişinin başvurusunun sonuçlandırıldığını dile getirdi.

Haber: Oğuzhan Eke

Elektrik ve doğal gaz faturalarına yılbaşında gelen zamlar sonrasında, faturalar yaklaşık 3 kat yükseldi. Bolu Belediyesi de faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlara yardım edeceğini duyurarak, vatandaşlardan belediyeye başvuru yapması istendi.

“SONUÇLANDIRILAN BAŞVURU SAYISI BİN 75”

Sonuçlandırılan başvuru sayısını Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Özcan, “2 bin 500’e kadar ailenin, 12 ay boyunca 300 liraya kadar elektriğini, 6 ayda 500 liraya kadar doğal gazını ödeyeceğiz. Bununla ilgili başvurular başladı. Hızlı bir şekilde sonuçlandırılıyor. Şu ana kadar sonuçlandırılan başvuru sayısı bin 75. Niye bu kararı alırken acele ettik anlıyor musunuz? İnsanlar soğukta…” dedi.

ŞUBAT AYINDAN İTİBAREN GEÇERLİ”

Ödemelerin mart ayı içerisinde başlayacağını belirten Özcan, görüşmelerin devam ettiğini belirterek, “Şubat ayından itibaren geçerli. Şubat faturası gelince, martın başında bu insanlar ödemelerini, mart faturasını da nisanda ödemek şeklinde yapıyoruz. Bununla ilgili elektrik firmasıyla anlaştık. Doğal gaz firması, ‘Biz faturayı bölemeyiz’ diyor. Onunla da görüşmelerimiz sürüyor. Bölemezse banka üzerinden ödememizi yapacağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim