(Haber: Oğuzhan Eke) - Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bir basamak daha atlamak istiyorum. Faydalı olabileceğim en yüksek makamda olmak isterim” dedi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TV100’de Cansu Canan Özgen ile Özgür İfade programına konuk oldu. Özcan, Bolu’daki mazbata alma töreninde söylediği, “Bu aldığım 6’nci mazbata. İnşallah 7’nci mazbatamı Bolu’dan değil, Ankara’dan alırım” ifadelerine açıklık getirdi.

“MANSUR BEY, ‘BENİM SON DÖNEMİM’ DEDİ”

Hedeflerinin olduğunun altını çizen Özcan, “Bu sözün manası derin. Öylesine söylenmiş bir söz değil. İlla cumhurbaşkanlığı anlamına da gelmeyebilir. Ankara Büyükşehir’e de talep açabilirim. Bu dönemde… Mansur Bey, ‘Benim son dönemim’ dedi. 4-5 Eylül’de Cumhuriyet Halk Partisi bir kurultay yapacak. Üye bazında ön seçimde adaylar belirlensin derse, ben iddiasız biri değilim. Ankara’ya da talep açabilirim” dedi.

“KENDİMİ KİMSEDEN DAHA HAZIRLIKSIZ GÖRMÜYORUM”

Bolu’da vatandaşın kendisini desteklediğini belirten Özcan, “Çok başarılı olursam, bu önümüzdeki süreçte, geçtiğimiz 5 yıldan daha başarılı olursam niye ben de farklı noktalara talep açmayayım. Ama bugünkü önceliğim bu değil. İddialı siyasetçilerin hedefi büyük olur. Ama bunun için şartların olgunlaşması lazım. Benim birinci önceliğim ne, Bolu’yu 5 yılda, hak beni ibra ettiğine göre, daha yüksek bir oy vererek seçtiğine göre, üstelik 3’lü yapı ile yarışmamıza rağmen, oyumuzu arttırarak bir mesaj verdiyse, o gün ceketi çıkartı, kolları sıva diye binlerce kişi tezahürat ettiyse ben kendimi kimseden daha hazırlıksız görmüyorum. Ben bunu bir hedef olarak kendime koydum” ifadelerini kullandı.

“EN YÜKSEK MAKAMDA OLMAK İSTERİM”

Siyasette basamak atlamak istediğini aktaran Özcan, “Bolu’da bir dönem daha başarılı olup, sonrasında bir basamak daha atlamak istiyorum. Bu benim hedefim, olur veya olmaz. Ama ben bunu bugünden söylemiyorum, temenni olarak inşallah 7’nci mazbatamı Ankara’da alırım dedim. Ülkem için faydalı olabileceğim en yüksek makamda olmak isterim” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE