Tiyatrocu algı yaptı, Başkan Özcan ciddiye aldı. Bakın o tiyatrocu kimmiş, Özcan neler demiş…

HABER: EBRU BUKET EKE

Sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile hem algı yönetimi hem de insanların her gördüğüne kanması son bulmuyor. Yapılan paylaşımlar ile halkı kin ve düşmanlığa, ırkçılığa teşvik edenler de cabası. Sosyal medyada bir anda gündeme düşen bir video da buna sebebiyet verdi.

ASLINDA TÜRK TİYATROCU OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Paylaşılan videoda bir kişi Türkçesi bozuk Suriyeli rolü yaparak, “Türk vatandaş gelmiş benim Suriye lokantasına, iş istiyor. Bana iş ver diyor. Ben yabancı çalıştırmıyorum, kusura bakma. Sonra bana kızıyor. Neden bana kızıyor? Ben yabancı çalıştırmak istemiyorum.” İfadeleri kullandı. Ancak bu kişinin Suriyeli değil, Türk tiyatrocu Ozan Arif Demirtaş olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine pek çok kişi halkı kin ve nefrete sürüklediğini söyleyerek tepki gösterdi.

ALGIYA İNANDI

Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da, bu algıya inananlardan oldu. Sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Özcan,
“Ulan zibidi Suriyeli, bir de utanmadan dalga geçiyor. Senin gibi yaratıkları, ülkemize davet edenlere yazıklar olsun. İşte tam da bunlar yaşanmasın diye, Bolu’da hiçbir sığınmacıya iş yeri ruhsatı vermedim. Bu işyeri derhal tespit edilip, ilgili belediye tarafından mühürlenmelidir.” Dedi.

Bununla birlikte Ozan Arif Demirtaş hakkında Dezenformasyonla Mücadele Yasası dikkate alınarak nasıl bir işlem uygulanacağı ve gerçeğin ortaya çıkmasının üzerine Başkan Özcan’ın ne tepki vereceği de merak konusu oldu.

Editör: Ebru Buket EKE